>>> weblog context
sampleja el nou context cultural
| casa | mapa del lloc | sobre context | donacions | lang >>> english - español |
lunes :: 31 marzo, 2003
   
 
skinstrip online

Es convida a la comunitat digital global que anònimament expressi la seva identitat despullada usant imatges dels cossos propis. Usuaris individuals d'Internet participen en un esdeveniment col·lectiu, viu, que enfronta les representacions socials i culturals del cos dins la comunitat online, en revelar i percebre la, prèviament desconeguda, materialitat mitjançant una tecnologia basada en la xarxa.

Skin/Strip Online és una celebració de la diferència, expressió i alliberament de les idees sobre el 'cos perfecte'. Es convida el públic en general a crear imatges expressives de les pròpies identitats nues, i les exhibeixi al costat d'unes altres en el context d'obres d'art en viu a la web.

Una col·laboració entre furtherfield.org i completely naked. Skin/Strip Online segueix el projecte original Skin/Strip de Completely Naked que va retratar a ciutadans de Londres i Barcelona. Encarregat per Shooting Live Artists. >de *Skin/Strip Online. Reclaiming the body, our naked identity*

context relacionat
>
furtherfield: col·lectiu de net art experimental. 1 de juliol, 2002.

imago
>
mostra les teves nues identitats en línia

| permaLink

 
viernes :: 28 marzo, 2003
   
 
hackitectura i altres arquitectures de flux de dades

Els temps han canviat i ens calen noves paraules per a les noves realitats, i noves eines per a operar en el seu interior. Presentació d'algunes propostes per a nous conceptes relacionats amb l'arquitectura i l'urbanisme en straddle3* - divendres 28 de març, 2003 a les 20h - per la banda wewearbuildings (Pablo de Soto, José Pérez de Llama aka osfavelados i chaser -des de Deep Seville- i potser xa3k.mil des de la siberia extremenya).

Hackitectura: De hacking i arquitectura: L'ús, en manera impredictible i subversiu, d'espais, elements o sistemes arquitectònics i/o urbans. El terme va ser inspirat per un altre nou concepte: hacktivisme, que descriu la combinació de net-art, informàtica i activisme durant els últims anys del segle XX.

Arquitectura gonzo: La pràctica arquitectònica resultant d'aplicar les idees del periodisme gonzo a la pràctica de l'arquitectura. En forma seminal s'ha manifestat com una barreja de situacionisme i cyberpunk.


context relacionat
>
pure-data beta rave. 18 de gener, 2003
smart mobs: nous usos de dispositius mòbils. 3 d'octubre, 2002
> krzysztof wodiczko. illuminating contradictions.
> city mini(d). un lloc de producció per a intervenció municipal per a i per la ciutat.
> urban drift. plataforma transcultural per a noves tendències en arquitectura, disseny i urbanisme.
> hackitectura


imago
>
jugant a hackitecturar

| permaLink

 
miercoles :: 26 marzo, 2003
   
 
copyleft: trobades sobre propietat intel·lectual

Pirateria, plagi, cànons sobre fotocòpies i CD-R, taula antipiratería, moviment de programari lliure, Napster, copyleft, Top Manta, biopiratería, medicaments genèrics, tecnologies peer to peer... fa ja temps que la nostra actualitat es veu inundada confusament de paraules i noms que expressen, de fet, un profund contenciós social sobre la circulació d'idees, la propietat intel·lectual, les modalitats del dret a còpia, el lliure accés als béns públics i les fonts de la creació.

Acabant el març del 2003, promoguts per la Universitat Nòmada i organitzats per diverses persones i grups relacionats amb la llibertat d'informació, se celebren a Madrid unes trobades crítiques sobre propietat intel·lectual a La Casa Encendida i al Centre Social El Laboratorio. Es reunirà gent de diversos àmbits que veuen el seu treball creatiu amenaçat per les modalitats restrictives de copyright: músics, editors, programadors informàtics, traductors, escriptors, estudiants, usuaris, etc. Es tracta de plantejar col·lectivament preguntes i experiències, elaborar col·lectivament discursos i iniciatives de treball i distribució que no restringeixin el dret de còpia ni ofeguin la creació col·lectiva.

Les jornades sobre propietat intel·lectual tindran lloc a Madrid, entre el 27 i el 30 de març del 2003, en el CSO Laboratorio3 (c/ Amparo, 103) i la Casa Encendida (Ronda de València, 2). >de Propietat intel·lectual: nova frontera del poder i el saber*


context relacionat
>
projecte d'investigació sobre l'empresa de codi obert
> llicències de copyright gratuïtes: publicades per creative commons. 17 de desembre, 2002
> hessla: acord de llicència del programari de font millorada de hacktivisme. 5 de desembre, 2002
> creative commons: llei i tecnologia. 24 de maig, 2002
> copy.cult and the original si(g)n. 26-30 de setembre, 2000.

imago
>
llevin les mans dels nostres drets: accés lliure al treball fet

| permaLink

 
lunes :: 24 marzo, 2003
   
 
digital art museum: obre local a Berlín

El Digital Art Museum (Museu d'Art Digital) aspira a convertir-se en el principal recurs online del món sobre història i pràctica de l'art digital. El [DAM] és un museu en la xarxa amb una exposició exhaustiva d'art digital

El lloc web en continu desenvolupament està ara vinculat a una localització física a Berlín (Tucholskystr. 37), que va obrir les seves portes el 22 de març amb una selecció de pioners i artistes de diferents fases de la història de l'art digital.

[DAM] exhibeix el treball d'artistes destacats en aquest camp des del 1956. [DAM] es concep per al gaudi de tots els visitants, comissaris i col·leccionistes, erudits de l'art i per a una generació emergent d'artistes digitals que desitgen entendre una herència de 50 anys d'innovació i experimentació.

1956 - 1986 Els Pioners
Això inclou a pioners de l'art digital, alguns dels quals no eren principalment artistes, però les exploracions visuals dels quals van ser crucials per al mitjà que emergia. L'escriptura de programes informàtics era clau en la majoria dels treballs d'aquest període.

1986 - 1996 L'Era del Paintbox
En aquest període va començar a estar disponible el programari d'art (lentament al principi), atraient els artistes que podrien crear treballs sense recórrer a la programació. El programari que va emergir durant aquest període eren els programa de pintura (Paintbox, etc.), suportats per computadores i dispositius de preu raonable tals com el scanner i la grabadora de vídeo.

1996 - 2006 L'Era Multimèdia
Amb la disponibilitat cada vegada major de tecnologies d'interactivitat i de l'accés a Internet, veiem tant una democratització del mitjà com l'aparició de formes d'art interactives i en xarxa. >de el *lloc web del Digital Art Museum*


context relacionat
>
Digital art. De Wikipedia, l'enciclopèdia lliure
> mw2002: els museus i la web


imago
>
digital power amplifier transfusion [for a museum]

| permaLink

 
viernes :: 21 marzo, 2003
   
 
el bressol de la civilització en perill: preservar l'herència cultural més antiga del món

A mesura que ha anant guanyant força la possibilitat de guerra a l'Iraq, els arqueòlegs s'han anat preocupant cada vegada més per la destinació dels emplaçaments arqueològics, antiguitats i béns culturals d'aquest país. En el període que va seguir a la guerra del Golf de 1991, l'Institut Arqueològic d'Amèrica (AIA) va passar una resolució pel que fa a la guerra i a la destrucció d'antiguitats (Resolution Regarding War and the Destruction of Antiquities), que incita a tots els governs a respectar els termes de la Convenció de la Haya de 1954 sobre la Protecció de la Propietat Cultural en el Cas de Conflicte Armat.

Com la més antiga i major organització d'Amèrica del Nord dedicada a l'estudi i a la preservació del patrimoni cultural del món, l'Institut Arqueològic d'Amèrica expressa la seva profunda preocupació per les potencials destrosses a monuments, emplaçaments, antiguitats i institucions culturals com resultat de la guerra.

L'Iraq, la terra de Mesopotàmia situada entre els rius Tigris i Eufrates, és la seu d'alguns dels emplaçaments arqueològics i culturals més antics i significatius del món.

La AIA està especialment preocupada per la possibilitat que, en el període posterior a la guerra, els objectes culturals iraquians puguin ser retirats de museus i emplaçaments arqueològics i traslladar-se al mercat internacional d'art. La retirada de tals objectes despullaria als museus nacionals i locals de l'Iraq i causaria pèrdues irreparables a alguns dels emplaçaments arqueològics més significatius del món. Aquest patrimoni cultural és de gran valor per al poble Iraquià (així com per a la resta del món) i juga un important paper dins la societat civil. La conservació d'aquesta herència és també un avantatge econòmic a llarg termini per a la nació i tota la regió. Les accions de tots els governs per a preservar aquesta herència durant una fase de reconstrucció de postguerra deuen ser coherents amb els termes i l'esperit de la Convenció de 1970 de la UNESCO sobre els Mitjans de Prohibir i de Prevenir la Importació, Exportació i Transferència Il·lícites de la Propietat de Cultural. >de *AIA Urges Protection of Iraq's Archaeological Heritage*. març, 2003.

context relacionat
>
1954 Hague Convention on the Protection of Cultural Property in the Event of Armed Conflict
> IMC. Independent Media Center
> PeaceBlogs.org
> The six key lessons of 911 By Steve Kirsch

imago
>
vells ulls de pedra t'estan mirant

| permaLink

 
miercoles :: 19 marzo, 2003
   
 
seti@home dóna un pas més

Durant gairebé quatre anys, el receptor del SETI@home situat al radiotelescopi gegant Arecibo ha estat examinant els cels a la recerca d'un senyal extraterrestre. Durant gairebé quatre anys, milions de voluntaris de tot el món han estat processant les dades brutes d'Arecibo en els seus ordinadors personals a la recerca de patrons singulars que poguessin representar una transmissió intel·ligent. Ara a la seu de SETI@home a Berkeley s'han acumulat més 5.000 milions de senyals. Cadascun d'ells podria ser el tan buscat senyal real d'una civilització llunyana.

I ara, per primera vegada, els científics de SETI@home posaran aquesta muntanya de dades a prova. Durant vuit hores al dia, del 18 al 20 de març, disposaran de l'ús al complet del radiotelescopio Arecibo, el més gran del món. L'utilitzaran per a apuntar a entre 100 i 200 localitzacions del cel. >de *Planetary Society's SETI@home Takes New Step in Search for ET: Stellar Countdown Will Revisit Most Promising Signals*. 10 de març, 2003.

context relacionat
>
encoding altruism: the art and science of interstellar message composition. march 23, 2003
> component missatges interestelars: interacció entre art, ciència i humanitats. 2 d'abril, 2002
> seti@home status. 18 de desembre, 2000
> seti@home ampliat. 8 d'agost, 2000.

imago
>
senyals extraterrestres per a un telescopi

| permaLink

 
lunes :: 17 marzo, 2003
   
 
el sistema martus d'informació sobre drets humans

Benetech Initiative, una organització sense ànim de lucre de Silicon Valley, ha publicat el Martus Human Rights Bulletin System, una eina de tecnologia de codi obert dissenyada per a ajudar les organitzacions en la defensa dels drets humans a l'hora de recollir, salvaguardar, organitzar i disseminar la informació sobre abusos contra aquests drets fonamentals.

Actualment, gran part de la informació sobre violacions i abusos recopilada pels grups de base pro-drets humans es perd a causa de confiscació, destrucció o negligència, fent difícil o impossible a acusadors, comissions d'investigació i d'altres utilitzar la informació com evidència per a demostrar la culpabilitat dels responsables d'abusos contra els drets humans. El programari de Martus permet les ONGs emmagatzemar amb seguretat els seus expedients en servidors remots amb un programari fàcil d'utilitzar, preservant evidències crucials per a la investigació, les perquisicions i els processos.

El programari va ser dissenyat en col·laboració amb grups i experts sobre drets humans de tot el món, incloent el Dr. Patrick Ball de l'Associació Americana per a l'Avanç de la Ciència, d'un dels més importants estadístics sobre drets humans del món i conseller principal del projecte. Les proves de la fase beta van tenir lloc a Guatemala, Rússia, Sri Lanka i els I.I.O.O.

Els futurs usos del programari de Martus per als grups de justícia social inclouen el seguiment per temes, tals com la violència contra les dones, el tràfic d'humans, la destrucció ambiental i el delicte xenòfob. El programari i el seu codi font estan disponibles a http://www.martus.org >de *New software provides secure worldwide tracking and documentation of human rights abuses*. 15 de gener, 2003.


context relacionat
>
hessla: acord de llicència del programari de font millorada de hacktivisme. 5 de desembre, 2002
> sistemes per a evitar la censura en Internet: possibles debilitats. 20 de novembre, 2002
> el projecte free network: llibertat de comunicació. 5 de novembre, 2002
> chaos computer club for info peace: international understanding more important than ever. 17 de setembre, 2001.

imago
>
arxiu d'activitat dels drets humans

| permaLink

 
viernes :: 14 marzo, 2003
   
 
live audiovisual

SOLU + FERNANDO
http://www.solu.org/
visual_improvisation

streaming OPTIQ_SYNDICATE
http://optiq.xicnet.com/
experiences by CAEN and RAMA

GLAZNOST
http://www.glaznost.com/

tRaNsMiSsiOn bY RaMa [(((((((universomente))))))) lab]

>>> Presentació i performance a *straddle3*.
divendres 14 de març, 2003 a 2/4 de 9

"Aquest model de petites organitzacions que col·laboren en connexions horitzontals i intercanviant idees, tallers, demostracions, etc. és molt motivador. Hem notat que hi ha molta gent que està cansada d'esperar que succeeixi alguna cosa interessant i comencen ells mateixos a organitzar coses a petita escala, sense esperar ajuda financera, confiant més en la cooperació d'amics i col·legues. També hi ha una necessitat de trobar nous llocs i formats d'activitats culturals. Per a apropar-se a un públic potser no identificat. Això és necessari per a poder crear alguna cosa fresca i emocionant, doncs les institucions i els museus tenen les seves pròpies metes i necessitats." >de SMALL IS BEAUTIFUL. a packet switching conversation between Mia Makela & Vanni Brusadin


context relacionat
>
performance art. de wikipedia, l'enciclopèdia lliure.
> pure data. programari per a accions musicals i multimèdia
> dorkbot. people doing strange things with electricity . trobada d'artistes (so/imatge/moviment/etc), disenyadors, enginyers, estudiants, i altres parts interesades implicades en la creació d'art electrònic (en el sentit més ampli del terme).

imago
>
set elèctric per al rentat de bits

| permaLink

 
miercoles :: 12 marzo, 2003
   
 
el clima afecta la rotació de la terra: meteorologia i astronomia

A causa del clima dinàmic de la Terra, els vents i els sistemes de pressió atmosfèrica experimenten canvis constants. Aquestes fluctuacions poden afectar la rotació del nostre planeta sobre el seu eix, segons una investigació finançada per la NASA que ha utilitzat dades del vent i procedents de satèl·lit.

La missió de la Earth Science Enterprise de la NASA (ESE) és entendre el sistema Terrestre i la resposta als canvis naturals i d'origen artificial per a una millor predicció del clima, de la meteorologia i de les amenaces naturals, per exemple dels canvis atmosfèrics o els fenòmens del Nen que poguessin haver afectat la rotació de la Terra.

Els patrons del vent i de la pressió de l'aire canvien cada any, provocant que diverses forces actuïn sobre la Terra sòlida. Durant els anys d'El Nen, per exemple, la rotació de la terra pot alentir-se molt lleument a causa de la major força dels vents, augmentant la longitud del dia en una fracció de mil·lisegon.

"La clau és que la suma del moment angular (embranzida) de la terra sòlida més el sistema de l'atmosfera ha de romandre constant, sempre que no s'apliqui una força exterior (esforç de torsió)", diu David A. Salstein, científic atmosfèric, que va dirigir un estudi recent. "Peaixò, si l'atmosfera s'accelera (vents més forts de l'oest), aleshores la Terra sòlida ha de ralentir-se (augment de longitud del dia). Així mateix, si més part de l'atmosfera es mou cap a una latitud més baixa (més lluny de l'eix de rotació) i la pressió atmosfèrica augmenta, també guanya moment angular i la Terra es ralenteix igualment".

El fet que els dos sistemes summament diferents, o sigui, el meteorològic i l'astronòmic, estiguin d'acord segons la conservació del moment angular ens dóna la seguretat que ambdós tipus de mesures deuen ser exactes. Demostra, per altra banda, que els canvis en senyals climàtics poden tenir implicacions globals en la rotació total de la Terra. >de Changes in the Earth's rotation are in the wind*. 5 de març, 2003.


context relacionat
>
escalfament global: informe climàtic 2002. 12 de juny, 2002
> space weather - earth connection. 6 de juny, 2000
> holes in sun's corona linked to atmospheric temperature changes on earth. 19 de març, 2000
> earth climate responds to variations of the sun's magnetic activity. 16 de juny, 1999
> solar wind squeezes some of earth's atmosphere into space. 8 de desembre, 1998


imago
>
earth flyball governor

| permaLink

 
lunes :: 10 marzo, 2003
   
 
solució a les e-escombraries?: invertir el sistema de producció

Un sol monitor d'ordinador o una televisió poden contenir fins a 3.5 quilos de plom. Considerem els 12 milions de tones d'escombraries electròniques o 'e-escombraries' que les estimacions de l'Agència de Protecció del Medi ambient dels Estats Units preveuen que puguin ser llençades properament als abocadors nord-americans.

Uns investigadors han ideat un sistema de 'producció inversa' que crea una infraestructura per a recuperar i reutilitzar cada material contingut dins les e-escombraries - metalls tals com ara plom, coure, alumini i or; i diversos plàstics, cristall i cables. Aquesta fabricació i recuperació de 'cicle tancat' ofereix una situació de benefici sobre benefici per a tots, han dit els investigadors. Disminuirà el territori dedicat a la recerca de matèries primeres i també protegirem l'aigua subterrània.

Però aquest senzill concepte requereix molt d'un esforç mental completament nou. Els investigadors de l'Institut Tecnològic de Geòrgia estan ideant mètodes per a planejar els sistemes de producció inversa que recolliran les escombraries electròniques, desmuntaran els dispositius ('de-manufacturació') i n'utilitzaran de nou els components i materials - tot això aconseguint un procés econòmicament viable.

La clau d'aquest estudi és el desenvolupament en curs d'un model matemàtic per a predir l'èxit econòmic dels esforços de recuperació. El modelat és necessari donada la incertesa inherent a una infinitat de variables - quantitats, localitzacions, tipus i condicions de les peces usades, i nombrosos aspectes relatius al transport (distància, costos de combustible, treball, segur, etc).

Aquests investigadors estan creant una nova arquitectura per als sistemes de separació. A partir aquest treball, poden crear-se noves indústries i infraestructura per a recuperar valor, no solament de les e-escombraries, sinó també dels automòbils i d'altres mercaderies duradores. >de *New system recovers and reuses electronic wastes*. 3 de març, 2003.

context relacionat
>
microxip: impacte ambiental. 12 de novembre, 2002
> e-escombraries: malson de l'era cibernètica. 5 de març, 2002.

imago
>
abocaments no: el nostre fluxe desguassa en l'oceà

| permaLink

 
viernes :: 7 marzo, 2003
   
 
explosivitat de la paraula: exploració de tendències online

Jon Kleinberg, professor d'informàtica en la universitat de Cornell, Ithaca, N.Y., ha desenvolupat un mètode perquè una computadora trobi els assumptes que dominen en una discussió en un determinat moment mitjançant la recerca d'explosions sobtades, ràpides, de paraules en grans col·leccions de documents. Entre d'altres proves del mètode, ha explorat els discursos presidencials sobre l'Estat de la Unión des de 1790 fins l'actualitat i ha creat una llista de paraules que reflecteix misteriosament algunes tendències històriques. La tècnica suggereix molts usos en extracció intel·ligent de dades (data mining), incloent recerques a Internet o l'estudi de tendències socials segons el que es reflecteix en les pàgines Web.

Kleinberg diu que se li va ocórrer la idea de buscar en un cert temps mentre que intentava ensortir-se'n amb el seu propi devesall de correu electrònic entrant. Ell va raonar que quan un assumpte important sorgeix en la discussió, les paraules clau relacionades amb l'assumpte mostren un augment sobtat en freqüència. Una recerca d'aquestes paraules podria proporcionar maneres teòriques de categoritzar els missatges.

Ell ha idear un algorisme de la recerca que busca la 'explosivitat', amidant no només el nombre de vegades que apareixen les paraules, sinó també el coeficient d'increment d'aquests nombres en un cert termini de temps. Els programes basats en el seu algorisme poden explorar textos que varien en el temps i assenyalar les paraules més 'explosives'. "El mètode està inspirat en els models de probabilitat usats per a analitzar el comportament de les xarxes de comunicació, on la 'explosivitat' ocorre en el tràfic a causa de la congestió i als punts calents", explica.

Fa alguns anys, va suggerir que una manera de trobar els llocs més útils de la Web sobre un tema en particular seria atendre a la manera com s'enllacen entre si. Els llocs que 'són enllaçats' per molts uns altres són probablement 'autoritats'. Els llocs que 's'enllacen' a molts d'altres són probablement 'distribuïdors'. Les majors autoritats en un assumpte serien els quals són enllaçats més sovint pels distribuïdors més actius, raona. Una variació en aquesta idea és utilitzada per Google, i una versió més formal s'està utilitzant en un nou motor de recerca anomenat Teoma. >de *Buzzwords of history, revealed by computer scans, indicate new ways of searching the Web*. 18 de febrer, 2003.

context relacionat
>
daypop word bursts. 'word bursts' són usos intensificats de certes paraules en weblogs durant el darrers dos dies. són indicadors sobre el que els webloggers estan escrivint en aquest moment. utilitat disponible des del 26 de febrer, 2003
> unificant amb només alguns enllaços aleatoris: xarxes 'small-world' en simulacions. 4 de febrer, 2003
> how does 'six degrees of separation' work? explanation is personal networking. 23 d'agost, 2000. revisió de kleinberg sobre un treball previ de steven h. strogatz i duncan watts.
> authoritative sources in a hyperlinked environment by jon m. kleinberg [pdf]. introducció a l'algorisme 'hits' (hyperlink-induced topic search). 1998.

imago
>
ràfegues de paraules de l'administració amerikana.

| permaLink

 
miercoles :: 5 marzo, 2003
   
 
neuro: en la intersecció entre art i ciència

Una col·laboració entre el Califòrnia Institute of Technology i l'Art Center College of Design estan investigant noves possibilitats estètiques en la intersecció entre art, ciència i enginyeria. El projecte NEURO del Caltech Art Center busca punts de trobada entre art i ciència i està motivat per la creença que una espurna de creativitat inesperada pot ser el resultat d'animar a cada disciplina que activi les altres.

Organitzat pel centre Caltech per a l'Enginyeria de Sistemes Neuromòrfics (CNSE) de la National Science Foundation (NSF) i el Centre d'Art de la Galeria Alyce de Roulet Williamson, el projecte posa en connexió a sis artistes contemporanis amb els recursos de coneixement i tecnologia del CNSE. Els resultats d'aquesta col·laboració d'un any de durada seran documentats en l'exposició NEURO, del 15 d'abril al 29 juny del 2003.

En el CNSE, els científics i enginyers estan treballant per a traduir la nostra comprensió dels sistemes biològics a una nova classe de dispositius electrònics que imiten la manera com els éssers humans i els animals senten i donen sentit al món. Segons el director del CNSE, Pietro Perona, "a través del treball d'artistes amb talent podem arribar a la gent que pugui sentir-se intimidada pel nostre argot científic. També esperem poder mirar el nostre treball amb nous ulls: els artistes poden proporcionar-nos una percepció fresca sobre el significat del que fem".

"La ciència i la tecnologia estan soscavant moltes de les convencions socials i intel·lectuals establertes i, conseqüentment, la cultura humana s'està movent cap a noves definicions i oportunitats, encara que també dilemes. Tal nexe de canvi sempre atreu els artistes, i la naturalesa col·laborativa d'aquest projecte combinarà ciència i art contemporanis en treballs que són únicament de -i per a- aquest nou segle", diu el director del Centre d'Art, Stephen Nowlin.

Un exemple del projecte NEURO; Infiltrate: A través de l'ull de peix de Ken Goldberg, reconstruint la visió d'un peix. En l'exposició, un tanc que conté peixos serà instal·lat a l'alçada dels ulls en el centre d'una galeria. Tres càmeres fotogràfiques seguiran el moviment de tots els peixos; al mateix temps, una computadora reconstruirà digitalment les imatges que veu un dels peixos. Aquestes imatges mòbils seran projectades en una paret. Quan entres, et converteixes en un peix. "Havia estat lluitant amb la idea de l'art després de l'11 de setembre i pensava en com dues cultures poden veure els mateixos esdeveniments de forma totalment diferent. Així que la nova tècnica de seguir el moviment, reconstruint aleshores digitalment el punt de vista, era obligada", va dir Goldberg. >de el *lloc web de NEURO*.


context relacionat
>
ArtSci2002: noves dimensions en col·laboració. 9 de desembre, 2002
> information arts: interseccions d'art, ciència i tecnologia. 15 de gener, 2002.

imago
>
celebració gràfica per a un art-ciència igni

| permaLink

 
lunes :: 3 marzo, 2003
   
 
un altre món està succeint: moviments basats en la xarxa

Les àmplies protestes coordinades que hi va haver arreu del món el passat 15 de febrer van ser únicament la més recent manifestació de ll'energia dels moviments desarticulats, no-jeràrquics i evolutius que ha permès el desenvolupament d'Internet. I aquest substancial canvi social tot just comença. Entre dotze i vint milions de persones de per tot el món van prendre els carrers per a protestar contra l'amenaça de guerra a l'Iraq. Tot i que el nombre de persones implicades en les manifestacions globals mai se sabrà amb exactitud, el que està clar és que van ser les majors protestes coordinades de la història humana.

Amb tot, la qüestió de com van arribar a ser possibles aquestes manifestacions ha estat clarament absent de la discussió sobre aquest transcendental esdeveniment. Quin grup és capaç d'organitzar un esforç humà tan coordinat a una escala tan extensa? Com poden tantes persones d'orígens tan diversos treballar juntes d'una manera tan enfocada per un objectiu en comú? I per què els polítics, els analistes dels mitjans i fins i tot els mateixos organitzadors locals van ser sorpresos per l'extensa escala de les protestes? Què està succeint aquí?

En milions sobre milions d'actes creatius i transaccions informatives al dia, la comunitat online esquiva els mitjans convencionals i econòmics per a crear el que és gairebé un món paral·lel. No és una representació exacta del món real però es correspon amb els mitjans i l'economia convencionals.

Internet es pot pensar com un 'meta-mitjà'. És text, però és més que el text. És ràdio, però és més que ràdio. És televisió, però més que televisió. De fet abasta tot els mitjans electrònics i més. Mentre que les restriccions d'ample de banda restringeixen les possibilitats d'Internet, és ja possible veure un moment en el qual totes les formes electròniques de contingut siguin immediatament publicables per qualsevol i accessibles a tothom, sempre i pertot arreu.

Gràcies a algunes dècades de mitjans de comunicació de masses, la perspectiva humana s'ha homogeneïtzat més que en qualsevol altre moment, una homogeneïtzació que es reflecteix en esport, cultura, política i economia. Però aprofondint i subvertint aquesta 'visió oficial' de com són les coses, Internet i els moviments que creixen d'ella estan canviant fonamentalment la nostra percepció del món i el món mateix. El mitjà és de fet el missatge i encara que el mercat de valors, dràsticament i curt de vista, entén malament el significat d'Internet, això no significa que sigui més o menys revolucionari.

Altre món no és només possible - està succeint. >de *The Rise of Open Source, Network-Based Movements By Graham Caswell*. Indymedia, 19 de febrer, 2003.


context relacionat
>
'sync. the emerging science of spontaneous order' by steven strogatz. Com l'ordre espontani emergeix del caos. març, 2003
> unraveling the mysteries of the connected age by duncan j. watts. 14 de febrer, 2003. Assaig adaptat de 'six degrees: the science of a connected age'. Com el comportament individual s'agrega al comportament col·lectiu? L'arribada d'una nova ciència, la ciència de les xarxes.
> unificant amb només alguns enllaços aleatoris: xarxes 'small-world' en simulacions. 4 de febrer, 2003.

imago
>
sistemes polimòrfics

| permaLink

 > arxiu weblog context
diciembre 2006
noviembre 2006
octubre 2006
septiembre 2006
agosto 2006
julio 2006
junio 2006
mayo 2006
abril 2006
marzo 2006
noviembre 2005
agosto 2005
julio 2005
junio 2005
mayo 2005
abril 2005
marzo 2005
febrero 2005
enero 2005
diciembre 2004
noviembre 2004
octubre 2004
septiembre 2004
agosto 2004
julio 2004
junio 2004
abril 2004
marzo 2004
febrero 2004
enero 2004
diciembre 2003
noviembre 2003
octubre 2003
junio 2003
mayo 2003
abril 2003
marzo 2003
febrero 2003
enero 2003
desembre 2002
novembre 2002
octubre 2002
juliol 2002
juny 2002
maig 2002
abril 2002
març 2002
febrer 2002
gener 2002
comptenrrera 2002

més noticies a
> mapa del lloc
.

Google


arxius context tota la Xarxa
"La participació social activa i informada ès clau per a conformar la societat de les xarxes; es requereix d'una Esfera Pública innovadora" - declaració de Seattle
| casa | mapa del lloc | sobre context | donacions | lang >>> english - español |
03 http://straddle3.net/context/03/ca/2003_03.html