>>> weblog context
sampleja el nou context cultural
| casa | mapa del lloc | sobre context | donacions | lang >>> english - español |
viernes :: 17 septiembre, 2004
   
 
d-form + pd~convention04 + trans cultural mapping > reclaim the streams!

Think Tools for Revolution! De vegades el calendari és capricios i fa que passin coses massa importants al mateix temps i en diferents llocs. De vegades hi ha una intuició que diu que hi haura un abans i un després d'aquesta mena de coincidencies amagades.

Per tot això aquest article explica i reclama la fusió espontania, necessaria i vital de tres events dins l'Europa Fortalessa en aquesta tardor sense fulles.

Sera de l'1 al 3 d'octubre la no-coincidencia.

A Riga, Art+Communication: Trans Cultural Mapping, mostra i conclusions dels darrers workshops de locative.net. La culminació de mesos d'estudi dins el programa europeu Trans Cultural Mapping. Un cocktel de Locative Media, Spectrum Ecology, Tactical Cartography i Endocolonization. Art+Communicaction té el paper del Think del trievent: alla on la teoria ha de posicionar-se políticament.

Al mateix temps pd~convention04 (Graz), la primera vegada que es reuneix el kernel del programa més revolucionari del 'mercat' lliure. Pure Data és un projecte d'una de les comunitats de programari lliure més trash de la història, un trencaclosques que es retransmetra des de Graz. Un grup de coders estètics ensenyara el que han fet als seus caus -universitats i hacklabs, majoritariament- aquests darrers anys. Són una comunitat trash que juga a una mena de go xinès que proporciona les eines per a la nova estratègia als netmedia.

"Una cel.lebració de la nostra cultura altenativa" es crida a D-Form (Barcelona). D-Form és una mena d'Akira que creix i creix. És molt mes que una festa i menys que una revolució, pero si el principi de la fi d'una estratègia de resistencia global contra el capital que ja no funciona. Diuen que està venint gent de tota Europa i de més enllà, la crida a la Revolució ha arribat!

Els streams de video i audio des del Think Repository de Riga, des del Tool Kit de Graz, des de la Permanent Revolution de Barcelona es podran barrejar amb gollum.artefacte.org, una eina per a la era entrat.

La fusió dels tres events ha d'esser total perque la politica és per tot arreu, perque el nou format que la cultura està adquirint al mercalab barcelona és perillos i s'exten. Perque ens comuniquem amb gamepads, amb sensors, amb el Pure Data, i perque encara no n'hi ha prou la crida es fa extensiva, deslocalitzada i urgent. Tothom hi és convidat!

context relacionat
>
fadaiat: un nou tipus d'espai públic. 18 de juny, 2004
> HighNoon: wsis? ens apanyem!. 8 de desembre, 2003
> pure-data beta rave. 18 de gener, 2003

imago
>
the gollum insurrection

comentaris
envia els teus comentaris a context(at)straddle3.net

1. Otros eventros coincidentes, directamente relacionados con la
Europa-Fortaleza:

Encuentro de la Red Orillas en Tánger 1 al 3 de octubre. Se tratarán entre otros temas las estrategias de comunicación y las relaciones con indymedia madiaq y por tanto con el proyecto al-jwarizmi - gollum...
http://madiaq.indymedia.org/news/2004/09/9151.php
Red Dos Orillas:
http://redasociativa.org/dosorillas

2. Interesantes comentarios / crítica al concepto de Europa Fortaleza, por Sandro Mezzadra, de la red Frassanito, de la que también forma parte indymedia estrecho. Mezzadra / Europa Fortaleza [castellá]:
http://madiaq.indymedia.org/news/2004/09/9147.php

Frassanito es una red transeuropea que piensa la migración como un movimiento social [ver tb el anterior artículo de Mezzadra]. Actualmente estamos preparando eventos para el ESF 14-17 de Octubre y para el año que entra. Hubo una reunión preparatoria el 10-12 de septiembre en Londres:
http://madiaq.indymedia.org/news/2004/08/8883.php

Sin duda, sería interesante si pudiéramos avanzar en las alianzas mig-cog... conectar los encuentros tecnológicos-mediáticos que se comentan con estos otros más sociales y políticos, de una manera más potente y transformadora... Horizonte próximo: El DASH meeting y el Euromayday 2005

3. Se teme por el secuestro de indymedia madiaq. La amenaza flota en la Red... brown hackers... parece que podría suceder en las próximas horas... http://madiaq.indymedia.org

Saludos _ osfa

-------------------

Art+Communication: TRANS CULTURAL MAPPING
http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/122662/index.php per tmc art. indymedia barcelona, 23 de septembre, 2004

------------------

d-form: una via alternativa
http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/124269/index.php

Vivim en una societat bombardejada amb informació des dels mitjans corporatius que busca emmarcar les nostres vides en el consumisme, el treballar i l’obsessió en un mateix. El valor de la comunitat s’ha reduït en aquells serveis que proveeix el govern local. Els carrers s’han reduït en camins pels vehicles que funcionen amb petroli i el consumisme.

La immensa majoria de la Comunitat Europea ha estat conquerida i desposseïda de poder per una estructura autoritària dirigida per les èlits globals.

Aquestes èlits globals tenen el control sobre les nostres necessitats energètiques, els nostres recursos naturals, la nostra alimentació, la nostra aigua, el nostre aire, la nostra salut. Aquest poder absolut significa que són lliures de destruir i explotar els pobles indígenes, la natura, el clima global i endegar guerres contra la nostra voluntat.

I així, quina utilitat té la informació en aquesta escalada de injustícia global? Donat que se’ns alimenta amb desinformació la nostra cultura alternativa ha desenvolupat els seus propis mitjans de comunicació. La informació, llavors, esdevé una solució real, però només si sabem “com” fer-la servir. Per això, són els fets i no les paraules que ostenten el poder del canvi.

La informació que es proveirà @ deform és informació per l’acció, que busca solucions a nivell local i global. Les habilitats pràctiques com a mitjans pràctics per alliberar les nostres vides de les èlits globals i oferir a tota la comunitat l’espurna de l’oportunitat de re-evolució.

La lluita continua per reclamar el futur.

---------------------

interface dels tres events
http://riereta.net/tcm

---------------------

respecteu la cultura!!!

| permaLink

 
viernes :: 10 septiembre, 2004
   
 
venjança: base neural del càstig altruista

La cooperació humana és espectacularment diferent en comparació de la cooperació en les altres espècies perquè els éssers humans exhibeixen patrons únics d'altruisme, tals com el càstig altruista de les violacions de la norma que ajuden a mantenir la cooperació en benefici de les normes socials. L'evidència experimental indica que la cooperació prospera si el càstig altruista és possible i deixa de funcionar si s'elimina.

El càstig altruista significa que els individus castiguen el comportament injust i no cooperatiu encara que el càstig sigui costós per a ells i no rendeixi cap benefici material. Això planteja la gran qüestió de perquè els individus estan disposats a incórrer en el cost de castigar violacions de la norma.

Un equip d'investigació suís sota adreça de Ernst Fehr (Universitat de Zurich) va estudiar aquesta qüestió explorant els cervells de subjectes mitjançant la Tomografia d'Emissió de Positrons (Positron Emission Tomography o PET) mentre que aquests decidien si castigar a una persona que havia abusat prèviament de la seva confiança violant una norma justa. L'estudi demostra que la part del cervell crucial en el circuit de la recompensa o gratificació -el nucli *caudado- s'activa mentre que els subjectes estan decidint si castigar o no. Investigacions anteriors han demostrat que el nucli caudat també s'activa si els subjectes reben diners, veuen cares belles o consumeixen cocaïna, o si individus enamorats veuen imatges de les seves estimats o estimades.

Les sensacions de recompensa associades al càstig dels violadors de la norma poden ser una adaptació evolutiva que va ajudar a mantenir la solidaritat i la cooperació del grup en les societats humanes. Com següent pas, els membres de l'equip suís planegen estudiar la base neural d'importants emocions morals com culpabilitat, vergonya, o gratitud. Els científics creuen que la seva investigació contribuirà a una comprensió millor de la força que subjeu després del comportament social i antisocial. >de *Scientists from the University of Zurich have discovered the neural basis of altruistic punishment*. 26 d'agost, 2004

context relacionat
>
les intencions dels altres. 5 de març, 2004
>
evolució de la cooperació: organismes simbiotics, animals socials i aversió a la desigualtat. 8 d'octubre, 2003
> revenge motivates tribal warfare. 14 de febrer, 2003
> cooperació humana: descoberta una base biològica. 19 de juliol, 2002
> cooperació i afiliació: comportament social primari en primats. 25 de febrer, 2002
> vengeance rocket anniversary: first man-made object out of the earth. 3 d'octubre, 2001

imago
>
the ballad of altruism

| permaLink

 
viernes :: 3 septiembre, 2004
   
 
arquitectura de l'espai: casa espacial en la terra

Una casa dissenyada per l'Agència Espacial Europea (AEE), que utilitza tecnologia dissenyada per a l'espai exterior, podria convertir-se en la base per a la nova estació antàrtica alemanya, Neumayer-III. La nova estació ha de resoldre rigorosos requisits fixats per a protegir-la de l'ambient antàrtic, que és on ve al cas la utilització de tecnologia espacial.

La idea de dissenyar un 'CasaEspacial' per a l'ús terrestre va néixer realment fa cinc anys, just després del gran terratrèmol de Izmit, Turquia l'any 1999. "Comencem a preguntar-nos si algunes de les nostres avançades tecnologies desenvolupades per a l'explotació de l'espai podrien proporcionar un habitatge completament a prova de terratrèmols", diu Fritz Gampe, Oficial en Cap de Transferència de Tecnologia en el programa de la transferència de tecnologia del AEE (TTP).

"L'objectiu inicial era utilitzar els mateixos compostos ultralleugers de CFRP (sigles de 'carbon-fibre-reinforced-plastic' o plàstic reforçat amb fibra de carbó) que la AEE utilitza a bord de les seves naus espacials per a les grans estructures autoportants, antenes i panells solars, per a fabricar una estructura lleugera i autosuficient en forma de pela capaç de suportar terratrèmols intensos. Aquest acostament està en agut contrast amb moltes solucions de disseny contemporani que utilitzen més i més acer i formigó per a suportar els esforços induïts".

El disseny que enginyers i dissenyadors van proposar és una estructura esfèrica - una de les formes autoportants més estables. Al sostenir-se sobre potes s'aïlla de qualsevol moviment per sota d'ella mentre que bàsicament es llisca sobre la Terra. En el seu disseny actual la CasaEspacial pot suportar vibracions de terratrèmols de fins a 7 graus en l'escala de Richter, velocitats del vent de fins a 220 km/h i fins a 3 metres d'inundació - especificacions que van resultar de discussions amb la indústria asseguradora per a una típica localització europea.

La casa està dissenyada per a ser autònoma. Utilitza energia solar i sistemes avançats per al reciclatge d'aigua. Altra idea, ara en el tauler de dibuix, és incloure un sistema per a eliminar partícules patògenes sub-microniques presents en l'aire.

La tecnologia utilitzadada en el disseny de la CasaEspacial podia també resultar d'interès al mercat europeu de l'habitatge. "El sector de la construcció és un dels més importants a Europa, donant ocupació al 28% dels europeus i amb un volum de vendes que és gairebé el 10% de PIB. No pot dir-se que aquest sector sigui un dels més innovadors tecnològicament, encara que en els últims anys s'hagin utilitzat una multiplicitat de nous materials i processos", diu Fritz Gampe. "El fet que els hàbitats espacials hagin de facilitar la vida en ambients hostils confiant en mitjans tecnològics punters significa que aquests últims també poden ser una valuosa font d'innovació per al sector edificatori a la Terra. Moltes de les nostres tecnologies espacials han proporcionat ja solucions originals als problemes en la Terra. Els nous requisits per al desenvolupament sostenible suposen que les tecnologies espacials podrien també proporcionar solucions interessants i profitoses per al sector de l'edificació." >de *Space Houses on Earth*. 24 d'agost, 2004

context relacionat
>
space architecture after '2001' por constance adams
> sasakawa international center for space architecture (sicsa).

imago
>
let's start with an antartic station !

| permaLink

 > arxiu weblog context
diciembre 2006
noviembre 2006
octubre 2006
septiembre 2006
agosto 2006
julio 2006
junio 2006
mayo 2006
abril 2006
marzo 2006
noviembre 2005
agosto 2005
julio 2005
junio 2005
mayo 2005
abril 2005
marzo 2005
febrero 2005
enero 2005
diciembre 2004
noviembre 2004
octubre 2004
septiembre 2004
agosto 2004
julio 2004
junio 2004
abril 2004
marzo 2004
febrero 2004
enero 2004
diciembre 2003
noviembre 2003
octubre 2003
junio 2003
mayo 2003
abril 2003
marzo 2003
febrero 2003
enero 2003
desembre 2002
novembre 2002
octubre 2002
juliol 2002
juny 2002
maig 2002
abril 2002
març 2002
febrer 2002
gener 2002
comptenrrera 2002

més noticies a
> mapa del lloc
.

Google


arxius context tota la Xarxa
"La participació social activa i informada ès clau per a conformar la societat de les xarxes; es requereix d'una Esfera Pública innovadora" - declaració de Seattle
| casa | mapa del lloc | sobre context | donacions | lang >>> english - español |
03 http://straddle3.net/context/03/ca/2004_09.html