sobre context: [ el projecte ]
| casa | mapa lloc | lang >>> english - español - deutsch |
      > notícies d'art, ciència, tecnologia i les seves interseccions
 
etimologia de context:
> parts d'un discurs que envolten una paraula o passatge i poden aportar llum sobre el seu *significat*
> les condicions *interrelacionades* en les quals alguna cosa existeix o ocorre
> entorn, ambient
> sobre del projecte 2.0

projecte context
,
la cultura emergent com a 'art de vivre'

una nova cultura planetària emergeix en el context de la informació digital i de les seves connexions. una cultura que supera els vells enfrontaments entre dimensions culturals tradicionals (ciència-art, universal-nacional, públic-privat, treball-oci, entreteniment educació...)

el projecte context està dedicat a la investigació i el desenvolupament al voltant aquest nou context cultural basant-se en la xarxa. les iniciatives del projecte proposen apropiar-se i disseminar la cultura emergent com un nou 'art de viure'.

el projecte context està compromès amb la conservació i el desenvolupament del domini públic digital. "creativitat i innovació es basen en una rica herència d'esforç intel·lectual previ; revisitant, reutilitzant i transformant les idees i treballs dels nostres col·legues i predecessors, ens varem recolzar en gegants. les comunicacions digitals prometen una
nova explosió d'aquest tipus d'activitat creativa en col·laboració." de Creative Commons.

l'activitat principal és el weblog context; un bitácora del nostre temps, un 'weblog' de la cultura emergent. el weblog context actua com a filtre i proveïdor de context, fa un seguiment de la cultura emergent i ofereix resums de notícies relacionades; enllaça amb les fonts originals i adopta un enfoc global que permet afrontar els paradigmes contradictoris que ens envolten. des del seu naixement, utilitzem el weblog context com una plataforma per a l'experimentació amb:

- la visió de la 'web semàntica' (en forma d'informació accessible a les persones i alhora entenedora pels ordinadors),

- el paradigma original d'internet, 'peer-to-peer' o xarxa-entre-iguals (amb intercanvi de continguts),

- la nova generació de tecnologies ubiqües (cap a un entorn digital d'informació i serveis integrats/contextualitzats en espais físics).

el projecte context estableix una estructura fluïda per al món post-web - relacionant un projecte amb un altre, un grup amb un altre i ambdós amb els espais físics. en un procés obert i simbiòtic, el projecte context es va incubar i fer públic conjuntament amb straddle3 constructors, el que va permetre una co-evolució entre que continua creixent.

actualment, el weblog context explora les tecnologies i pràctiques culturals en el marc de straddle3, redefinit com "un estudi d'arquitectura i hipermedia dedicat a trobar solucions per als projectes dels nostres clients i col·laboradors tant en entorns tradicionals com en els nous entorns digitals". particularment, el projecte context desitja contribuir a l'evolució de straddle3 com una 'empresa de codi obert' amb la finalitat de preparar-se per al proper context, per al pròxim cicle; "la revolució tècnica està a punt de reiniciar-se".

josep saldaña cavallé
revisió 2.0, 30 de maig de 2002

context relacionat
>
panoràmica general del weblog context - *mapa del lloc
> preguntes més freqüents - *faq
>
hacemos público el weblog context 1.0 [gener 2002]
> sobre context 1.0 [versió gener 2001]

 

 

propietat intel·lectual en línia :: treball-en-curs
copyleft | free art license | [cc] counter-copyright campaign

procés <

release
des del 1 de gener de 2002.

pre-release :: gener > desembre 2001 :: sindicació
des del 1 de gener -any nou- fins el 31 de desembre -nit de cap d'any-

beta :: setembre > desembre 2000 :: prototip
des del 22 de setembre -equinocci de tardor- fins el 21 de desembre -solstici d'hivern-

alpha :: juny > setembre 2000 :: concepte
des del 21 de juny -solstici d'estiu- fins el 22 de setembre -equinocci de tardor-

 
> equip

El projecte *context, concepte i implementación, és una contribució de josep saldaña cavallé. L'hàbitat straddle3, hipermèdia + arquitectura <http://straddle3.net/>, acull el projecte *context des del seu inici a l'estiu del 2000, proporcionant disseny, codi i manteniment tècnic, a més de treballs relacionats en empaquetat de continguts. Els membres del projecte (josep saldaña, joan escofet, gilad ezra buzi, david juarez, jaume nualart y sergi saldaña massó) comparteixen el desig comú de fer una contribució positiva al procés de desenvolupament d'Internet com un mitjà obert, lliure i entre iguals.

creador + txt
> josep saldaña cavallé

Intento oferir intuïcions originals que han emergit del meu viatge en internet durant els últims sis anys. Pots descobrir per tu mateix la panoràmica d'una cultura emergent, per a ser traduïda a les teves pròpies cartes de navegació obertes per al canviat territori de la vida en una nova era. Un treball divulgatiu produït en forma de web, que pot ser gaudit, llegit i usat en molts nivells.

construcció + grafika
> joan escofet planas

els arxius d'imatge et miren a través d'una finestra quadrada, la pantalla és plana, però la percepció humana no. en els gràfics de context intento superar la superfície aixafada, incrementar el nombre de dimensions que revela una imatge o gràfic, parlar amb les paraules per a establir una conversa visual i convocar la construcció pròpia de significat; diverses aproximacions per a expandir i revelar context.

so
> sergi saldaña massó

La música està viva, anant d'un extrem a l'altre. A la vida quotidiana estem envoltats de sons que, reordenant-los en el temps, poden arribar a ser usats per a representar emocions i sentiments. *X-flow* és un projecte sense regles, el que significa no dependència d'estructures, construcció no lineal, és més una deconstrucción dels meus sentiments. La ment no té regles internes. Amb X-flow intento crear paisatges sonors. Assumeixo que la música no són només cançons... Així que també creo talls per a usar-los com a loops intercambiables. X-flow és una forma d'investigació.

codi
> gilad ezra buzi

Volem anar cap a allà ? Ho construirem? Mireu atemptament? Tinc jo la ment oberta? Tenim les paraules? O a on podem trobar-les ? D'ara en davant, no hi ha res a perdre, tot això deriva cap a alguna mena de transició, segur... 'into the gang i'm gonna turn you all into. into the imagefuckers, wordfuckers, kulturesmashers'.

versió espanyola y catalana (2005-...)
> lupe garcía

Començo a navegar per context a la fi del 2001: grata sorpresa de camins dispars, comuns, en-xarxats... que possibiliten la múltiple dimensió del viatge. Ara dono forma al text en castellà i català.

ark + versió espanyola (2002-2004)
> david juarez latimer-knowles

Com tants d’altres, m'he preguntat moltes vegades com els ràpids canvis en les tecnologies de la producció i la comunicació podrien influir en les nostres maneres de viure [aprendre/treballar/jugar]. Una de les respostes podria ser un estimulant 'tu decideixes'. Per a molts de nosaltres, no científics ni tècnics ni artistes, sinó potser algun tipus d'híbrid, aquesta situació podria verure’s com una oportunitat per al creixement.

versió catalana (2002-2003)
> jaume nualart

Fa molts i molts anys, almenys 6, era facil pensar en ordinadors. Avui les coses han canviat i un monstre voraginós s’ha apoderat d’algun*s de nosaltres. Un cop presa la decisió de dedicar un temps a observar aquesta realitat comprimida, després de decidir ser-ne part activa (com a gra de sorra o del que sigui), sec cada nit, a hores inconfesables, respiro fons, premo algun ‘play’,... i faig la traducció el catala del meu propi context vital.

versió en alemany (2003-2004)
> jan bechberger

la Xarxa és una font d'informació fantàstica, on un pot trobar raonaments crítics i pot aconseguir també informació original sobre edicions i publicacions que no es troben normalment en els mas-media tradicionals. ¡Però just aquí és on pot començar el caos! Per a mi, un weblog de bona qualitat és construir un fragment d'ordre segons els criteris seleccionats per un mateix. La gent utilitzarà agradablement aquest tipus de recursos, especialment si d'ells emergeix una nova síntesi, com es el cas de 'context '.


anota el teu i-mail i t'avisarem de les actualitzacions

 

:: subscriure's

Google

arxius context tota la Xarxa
    La participació social activa i informada ès clau per a conformar la societat de les xarxes. Per a aix˛ es necessita d'una Esfera Pública innovadora - declaració de Seattle
| casa | mapa lloc | lang >>> english - español - deutsch |
 
02
http://straddle3.net/context/about.ca.html