>>> weblog context
sampleja el nou context cultural
| casa | mapa del lloc | sobre context | donacions | lang >>> english - español |
viernes :: 30 enero, 2004
   
 
el canvi climàtic pot produir-se en forma de xoc

Pot ser que per al futur s'aveïnin algunes sobtades sorpreses climàtiques que afectarien al nord-oest d'Europa.

Europa del nord-oest es manté calent per un corrent oceànic conegut com el Corrent de l'Atlàntic Nord, una extensió del Corrent del Golf que porta aigua calenta de les zones tropicals cap al nord. Aquest corrent és sensible al calentament global i podria reduir la seva intensitat, o fins i tot desaparèixer, com resultat de l'augment de les temperatures globals. Estudis sobre el clima de la Terra en el passat demostren que el Corrent de l'Atlàntic Nord ha canviat repetida i dramàticament en el passat, donant com resultat massius i sobtats canvis climàtics regionals [les edats de gel]. >de *Future climate change in North-Western Europe may come as a shock*. 15 de gener, 2004.

"L'índex i el grau del canvi, especialment des dels anys 50, no té precedents", diu el Dr. Will Steffen, director executiu del Programa Internacional de la Geosfera-Biosfera i autor principal del llibre "Global Change and the Earth System: A planet under pressure" (Canvi Global i el Sistema Terrestre: Un planeta sota pressió", una visió d'un planeta en ràpida transformació presentada per centenars de científics de voltant del món. "Estem canviant el mateix sistema de suport a la vida del que depenem i el seu futur és altament imprevisible."

Una de les preocupacions aixecades pel llibre és que molts dels canvis que ocorren a la Terra segueixen sent 'invisibles' durant llargs períodes, fins que es creuen els llindars crítics i es produeixen els grans canvis. "Alguns canvis poden resultar irreversibles per a qualsevol escala temporal significativa per als éssers humans", diu Steffen." >de *New policies needed to combat Global Change*. 20 de enero, 2004

context relacionat
>
nous estudis informen de canvis a gran escala en la salinitat dels oceans [en]. oceans tropicals més salats i aigües oceàniques més fresques prop dels pols són altres mostres dels impactes de l'escalfament global sobre el planeta... continuen refrescant les aigües de l'Oceà Atlàntic Nord - a un punt que podria interrompre la circulació de l'oceà i desfermar més canvis climàtics. 17 de desembre, 2003
> cèl·lules electrocinètiques: nova font d'energia. 17 novembre, 2003
> la terra 'caducarà en el 2050': living planet report. 12 de juliol, 2002
> escalfament global: informe climàtic 2002 . 12 de juny, 2002

imago
>
¿ve una era glacial?

| permaLink

 
martes :: 27 enero, 2004
   
 
promenade in nanoland

En l'hora que segueix proposem un passeig per les formes i estructures que poblen l'extremadament petit (quan el pensem nosaltres) resultat de l'evaporació de solucions coloidals de nanoparticles (com el cafè en l'aigua) sobre substrats transparents.

En nou capítols es mostra amb profusió de imatges el món submicrometric.

Acompanyant a les imatges hi ha extractes d'un relat que al seu torn és part d'ell. Un relat que narra la història d'un viatge, que més que un viatge és un part.

D'un viatge indefinit, indeterminat, introspectiu, que deuria dur cap al món a través d'un dur passatge per un metafòric úter (vivo sin vivir en mi).

Personatges que podrien ser tots nosaltres mateixos en algun moment en alguna part.

La música que acompassa a les imatges ha estat extreta de manera capritxosa d'una colecció intima que m'ha acompanyat durant aquests darrers anys, de realització del projecte.

Espero que sigui un passeig agradable que eixampli el pit i acariciï l'esperit i que deixi lliure a la imaginació per a comprendre que altres mons constantment viuen i conviuen.

Deixeu-vos emocionar, gràcies." Victor F. Puntes> Extret de: "Notes de Laboratori, Projecte: Metrònom 04. On després de trobar-se, la ciència es converteix en art". Exposició a Metrònom de Barcelona, 27 de gener - 6 de març, 2004.

context relacionat
>
artificial landscapes: an aerial tour to the nanoland. 24 octubre, 2002
> paisatges artificials, un viatge aéri a nanolandia per victor f puntes. openfriday@straddle3, 25 octubre, 25, 2002
> metrònom

imago
>
fes el teu propi camí per nanolandia

| permaLink

 
domingo :: 25 enero, 2004
   
 
making differences: blancaneus i la bogeria de la veritat

Blancaneus i la Bogeria de la Veritat (Snow White and The Madness of Truth) és una obra d'art del compositor i músic suec nascut a Israel Dror Feiler i la seva esposa sueca Gunilla Sköld-Feiler, que va esquitxar breument la crònica internacional després que l'ambaixador israelià l'agredís el 16 de gener de 2004 al bolcar una de les llums en l'aigua i causar un curtcircuit. >de *Snow White and The Madness of Truth*. De Wikipedia, la enciclopedia libre.

La instal.lació Blancaneus i la Bogeria de la Veritat tenia tres parts: brillants focus de fotògraf apuntant a una llarga piscina rectangular d'aigua vermella com sang en la qual un petit vaixell surava amb una vela de cartolina feta d'una fotografia molt publicada de *Hanadi *Jaradat - la dona que va explotar en un restaurant en *Haifa durant el cap de setmana de l'últim Any Nou Jueu; música tocada per Feiler que es reproduïa com fons; i el text en la paret d'acompanyament.

La instal·lació era part de l'exposició Making Differences, conjuntament amb el Fòrum Internacional 2004 d'Estocolm: Prevenint el Genocidi. El títol procura plantejar les preguntes: ¿Realment importa? ¿Realment importem? i ¿poden l'art, la fotografia, etc. destacar aquesta importància? amb la finalitat d'involucrar a la gent en un diàleg sobre aquests temes. Molts dels esdeveniments també il·lustren el treball de persones individuals que creiem que marquen una diferència quan es tracta d'obrir els ulls de la gent cap a una major comprensió i una visió més àmplia sobre aquelles qüestions. L'art, el periodisme i el documental tenen un paper en la formació d'opinions entre la gent.

Fet d'una manera responsable, l'art realment pot tenir un valor i un significat més enllà de la seva existència com art - pot fer que la gent reflexioni, i es prepari millor, per a la discussió i l'enteniment dels esdeveniments del món." >de *Making Differences*. 17 de gener - 7 de febrer, 2004

context relacionat
>
dror feiler. "i want always to deal with the grim problems in life: shrapnel (war) ; beat the white the red wedge (revolution) ; schlafbrand (second world war) ; let the millionaires go naked (revenge of the poor); intifada (israeli-palestinian conflict). aesthetics per se do not interest me... when i compose or play i do not look for beauty, but for truth."
> art attack under press spotlight. bbc news, 19 de gener, 2004
> banksy: graffiti art. el manifiesto Banksy parla de la importància que pot tenir l'us de la pintura. 3 decembre, 2003
> endevina qui va morir: sobre arafat en l'art israelià. 6 d'octubre, 2003
> reflectint la maldat: imaginería nazi / art recent . una recent exposició d'art del Jewish Museum que s'ha centrat en el període de l'Holocaust. 18 de març, 2002


imago
>
release yourself

| permaLink

 
sabado :: 24 enero, 2004
   
 
pd open dev: puredata open development/devices

Un intercanvi obert [ presentacions + debat + performances + party ] sobre ús de sensors en temps real controlats mitjançant PureData, que tindrà lloc el 30 de gener de 2004 en el openfriday@straddle3.

PD és un entorn de programació gràfic en temps real per al processat d'àudio i gràfic, desenvolupat per Miller Smith Puckette. PD és un un programari multiplataforma i de codi obert (funciona en Win32, IRIX, LINUX i Mac-OSX). És fàcil ampliar PD amb plug-ins (anomenats 'externals'). Hi ha disponibles moltes col·leccions de externals (anomenades 'libraries'). S'utilitza com un prototip-programari ràpid d'algorismes DSP (Digital Signal Processing o processament del senyal digital), i també com un instrument de música i com programari multimèdia universal. També s'utilitza en el camp acadèmic per a ensenyar i explorar música de computadora i new media art. >de *About Pure Data*. The Pure Data Portal.

Presentacions i performances de:

> (((universomente))) (carlos botto aka caen). Caen és un artista intermedia, compositor i investigador que
va crear Universomente, laboratori independent de
investigació i producció en tècniques audiovisuals
experimentals i comunicació interactiva. Avui en dia
treballa en la presentació d'instal·lacions interactives, performances i investigant en el camp del control en temps real de mitjans audiovisuals (veure butterflystorm, ictuscopyk, jardineria fractal y cultivos tecnorgánicos).

> nice-noise (alejandro posada aka alex). NICE-NOISE som una formació endinsada en la producció d'obres musicals, imatge i so experimental, instal·lacions i en el disseny i fabricació d'artefactes aplicats a l'art audiovisual. Reflecteix la síntesi d'una aliança que des de la infància és alimentada per la música, la ciència i l'art. membres: Carlos M. Franco, Alejandro Posada Entrecanales

> onnirik.org (xavi manzanares aka moe) és un node de la xarxa que experimenta i investiga territoris subversius i híbrids en cultura, so, tecnologies, i accions polítiques. busca la connexió entre la multisensorialitat dintre de la percepció individual i la comunicació de fluxes dintre de l'experiència col·lectiva. onnirikteam >>xavi manzanares + leo sanchis

> puredata from riereta.net (ramiro cosentino aka rama + jaume nualart aka jaume). Riereta.net,
una red de personas que debe mucho al modelo de las comunidades del software libre, tanto por el software utilizado como por la organización interna, basada en la espontaneidad, la curiosidad y la cooperación

> r3 :: rebel.refuse.resist aka skeezo. el nostre col·lectiu va neixer com una plataforma de creació audiovisual lligada als moviments socials i a la
informació 'alternativa'. això ens va dur a introduir-nos
en la comunitat del programari lliure i a contemplar el
veritable 'moviment social' a nivell de comunicació en xarxes, entre la inacabable font d'idees i recursos que ens aporta, ens arriben nous conceptes de creació (real-time, memetica, cyborg, reciclatges va), ideas (pd/linux in a xbox, audio/video net-colaboratiu) i eines (PS pdp-pidip gem) que ara utilitzem per a gairebé tots els nostres processos creatius.

openfriday@straddle3
·······························
pd open dev
divendres 30 de gener, 2004. 20 h
straddle3. c/ riereta, 32 1-3
barcelona


context relacionat
>
openfridays
> theory and techniques of electronic music by miller s. puckette
> pure data webring
> the construction of experience: interface as content by david rokeby

imago
>
pd_open_dev

| permaLink

 
viernes :: 16 enero, 2004
   
 
pk: parkour

Com a les arts marcials, el desplaçament pot convertir-se en idea, acció i art.

Parkour és un procés que permet ampliar qualitats humanes al moure's i usar el mitjà. És qüestió de superar totes les adversitats. Aquest art es pot practicar independentment, en parella o en grup. Els companys avancen segons una ruta anomenada 'tracé'... Aprenent d'un mètode provat pel iniciador d'allò conegut com Parkour: David Belle i Sebastien Foucan. >de *Parkour.net. Le site des pratiquants de parkour*.

dibuixa una línia recta en un plànol de la teva ciutat. ves del punt al punt b. no consideris els elements que estan en el teu camí (barreres, parets, filats, arbres, cases, edificis) com obstacles. abraça'ls: escala, supera, salta: deixa fluir la teva imaginació: ara estàs fent parkour.

"el dia que tot sigui pla, estarem morts". la gent que practica el parkour aplica aquest principi en un nivell físic, i es proposa transportar aquesta actitud a un nivell moral. tot depèn realment de la manera que es pren l'obstacle. un obstacle en circumstàncies normals evita que anem més lluny, paralitza. en parkour, no obstant això, tot es veu com obstacle que pot ser utilitzat per a crear moviment. >de *Art in motion*.

context relacionat
>
urbanfreeflow, the global parkour network.
> urban space and representation de iain borden. en el moviment del cos a través de l'espai urbà i en la seva interacció directa amb l'arquitectura moderna de la ciutat, jeu la crítica central de skateboarding - un rebuig dels valors i de les maneres espai-temporals de viure en la ciutat capitalista contemporània.
> theory of the dérive de guy-ernest debord. dérive [literalment: deriva], una tècnica de pas ràpid per ambients variats. Les 'Dérives' impliquen comportament festiu-constructiu i coneixement dels efectes psicogeogràfics.
> civic tv: visions alternatives de l'experiència urbana. 21 de novembre, 2003
> psy-geo-conflux: el significat de viure en una ciutat. 14 de maig, 2003

imago
>
ferumm le parkour

| permaLink

 
martes :: 13 enero, 2004
   
 
la comunitat del programari lliure 20 anys després

Avui fa vint anys que vaig deixar el meu treball en el MIT per a començar a desenvolupar un sistema operatiu de programari lliure, GNU. Encara que mai hem publicat un sistema GNU complet apropiat per a usos de producció, una variant del sistema GNU és utilitzada ara per desenes de milions de persones que en la seva majoria no són conscients del seu origen. El programari lliure no significa "gratis"; significa que els usuaris són lliures d'utilitzar el programa, estudiar el codi font, modificar-ho i redistribuir-ho amb o sense canvis, gratis o en canvi de diners.

La meva esperança era que un sistema operatiu lliure obriria un camí per a escapar per a sempre del sistema de submissió que suposa el programari propietari. Havia experimentat la lletjor de la forma de vida que el programari no-lliure imposa als seus usuaris i estava decidit a escapar i a facilitar a uns altres una via d'escapi.

El programari no-lliure duu implícit un sistema antisocial que prohibeix la cooperació i la comunitat. Normalment no pots veure el codi font; no pots endevinar quin repugnants trucs, o quin absurds errors, pot contenir. Si no t'agrada, no pots canviar-ho. El pitjor de tot, et prohibeixen compartir-ho amb qualsevol altra persona. Prohibir l'intercanvi de programari és segar els llaços de la societat. >article complert [anglès] *The Free Software Community After 20 Years: With great but incomplete success, what now? by Richard Stallman* 5 de gener, 2004

context relacionat
>
about the gnu project.
> programari lliure i richard stallman. de wikipedia, la enciclopedia lliure.
> pràctiques de codi obert en l'enginyeria de programari. 12 de dicembre, 2003
> a fan of freedom: thoughts on the biography of rms by eric s. raymond. 11 novembre, 2003
> free as in freedom: la història de richard stallman. 25 de juny, 2002

imago
>
cuina el codi - receptes i reflexions lliures

| permaLink

 > arxiu weblog context
diciembre 2006
noviembre 2006
octubre 2006
septiembre 2006
agosto 2006
julio 2006
junio 2006
mayo 2006
abril 2006
marzo 2006
noviembre 2005
agosto 2005
julio 2005
junio 2005
mayo 2005
abril 2005
marzo 2005
febrero 2005
enero 2005
diciembre 2004
noviembre 2004
octubre 2004
septiembre 2004
agosto 2004
julio 2004
junio 2004
abril 2004
marzo 2004
febrero 2004
enero 2004
diciembre 2003
noviembre 2003
octubre 2003
junio 2003
mayo 2003
abril 2003
marzo 2003
febrero 2003
enero 2003
desembre 2002
novembre 2002
octubre 2002
juliol 2002
juny 2002
maig 2002
abril 2002
març 2002
febrer 2002
gener 2002
comptenrrera 2002

més noticies a
> mapa del lloc
.

Google


arxius context tota la Xarxa
"La participació social activa i informada ès clau per a conformar la societat de les xarxes; es requereix d'una Esfera Pública innovadora" - declaració de Seattle
| casa | mapa del lloc | sobre context | donacions | lang >>> english - español |
03 http://straddle3.net/context/03/ca/2004_01.html