>>> weblog context
sampleja el nou context cultural
| casa | mapa del lloc | sobre context | donacions | lang >>> english - español |
martes :: 16 marzo, 2004
   
 
ldnm: ladinamo

L'únic patrimoni que tenim fins ara, a part de la intel·ligència col·lectiva i les relacions que hem estat capaços d'activar durant aquests dos anys, és un cúmul de preguntes, d'incerteses, solament algunes intuïcions que volem comunicar i compartir. LADINAMO no és més que un laboratori, un espai per a proposar i verificar hipòtesi. Fins el moment no és més que un exercici d'interpel·lació, una experiència reflexiva que institueix el seu procés com un caminar preguntant que parteix de la necessitat i el desig de resultar comunicable, transparent i participat.

El sentit que mou el projecte és la constitució d'un espai públic en la ciutat de Madrid, un canal per a la comunicació, la crítica i la cooperació productiva. És senzill: el desig polític d'exercici d'una plena ciutadania per part d'un grup de joves (i no tan joves) que viuen la seva condició de precaris en un mercat laboral cada vegada més desestructurat i terrible es troba en l'origen, la seva voluntat per esdevenir subjectes de l'enunciació i no mers objectes de l'enunciat. La majoria d'ells han passat per la universitat o encara la segueixen habitant de diferents formes, han estudiat sociologia, filosofia, informàtica, història… són periodistes, fotògrafs, arquitectes, músics, actors i actrius, DJs, animadors socioculturals. Formen part del nou precariat habituat a ocupacions de merda, a la irregularitat, a la incertesa en el material, són els objectes d'un treball immaterial que sembla condemnat a suportar censures contínues, humiliacions i xantatges, una força de treball castrada i obligada a ser obedient sense més alternativa que empassar per a poder anar fent, per a poder sortir avant. L'exemple més evident són les gents que des del món del periodisme constitueixen una part important del projecte de revista de LADINAMO. Treballen per a diferents mitjans, uns són becaris en El País, unes altres treballen en la CNN+ o escriuen en La Razón. Viuen la quotidianitat d'un treball com mera mediació, com imposició per a poder pagar el lloguer, menjar o anar el divendres al cinema. Saben de censures, de frustracions, d'obediència. Precisament per això veuen en LADINAMO la possibilitat de recuperar el sentit de la seva activitat, d'expressar-se, de desobeir en l'exercici de la seva professió. Uns altres tenen bastants més inquietuds que posar copes els caps de setmana per les nits per quatre duros o treballar de papagais telefònics per a empreses de telemarketing.

La fórmula organitzativa de la qual partim, la manera que hem trobat per a estructurar el projecte és una xarxa oberta de diferents col·lectius creatius: la revista, el projecte editorial, la companyia de teatre, el grup de dansa, el col·lectiu de disc-jockeys, etc. Al costat d'aquestes iniciatives que a poc a poc es van modulant i van prenent forma, existeixen dos espais per a la interacció i la connexió entre els diferents col·lectius. Un és el cafè que inaugurem el passat 11 de setembre en el carrer Mira el Sol nº 2 de Madrid. Un espai multifuncional per a la trobada i el desenvolupament de diverses activitats i tallers. És la finestra física per la qual treure el cap pel projecte i el lloc tangible pel qual participar-ho. Dintre d'aquest projecte es disposa d'un servei públic d'accés a Internet i de treball en xarxa amb sistema operatiu Linux, amb programari lliure. L'altre espai d'interacció és la web col·lectiva de tot el projecte (www.ladinamo.org), encara en procés de configuració. Un territori telemàtic en la xarxa de xarxes perquè circulin les informacions, els fòrums, les experiències. La finestra virtual per la qual recórrer tots els espais, proposar i debatre.

La intenció de tots els projectes que a poc a poc van i aniran component la xarxa absolutament oberta de LADINAMO és la de posar en el centre de l'activitat aquest assumpte que per a nosaltres és tan important. El treball sobre la dimensió material i la constitució d'una veritable comunitat metropolitana, d'una experiència comunitària anòmala però que no se situï en els marges, sinó que trobi les maneres per a travessar la ciutat i la vida, que sigui totalment comunicable, compartible, que contamini i sigui contaminable. Que cooperi amb altres experiències, que pugui generar infraestructures per a la política i la intervenció cultural.

context relacionat
>
ladinamo
> openfridays
> cultura prekària: ctrl+i

imago
>
dynamos action in turbulent flows of conducting fluids

| permaLink
> arxiu weblog context
diciembre 2006
noviembre 2006
octubre 2006
septiembre 2006
agosto 2006
julio 2006
junio 2006
mayo 2006
abril 2006
marzo 2006
noviembre 2005
agosto 2005
julio 2005
junio 2005
mayo 2005
abril 2005
marzo 2005
febrero 2005
enero 2005
diciembre 2004
noviembre 2004
octubre 2004
septiembre 2004
agosto 2004
julio 2004
junio 2004
abril 2004
marzo 2004
febrero 2004
enero 2004
diciembre 2003
noviembre 2003
octubre 2003
junio 2003
mayo 2003
abril 2003
marzo 2003
febrero 2003
enero 2003
desembre 2002
novembre 2002
octubre 2002
juliol 2002
juny 2002
maig 2002
abril 2002
març 2002
febrer 2002
gener 2002
comptenrrera 2002

més noticies a
> mapa del lloc
.

Google


arxius context tota la Xarxa
"La participació social activa i informada ès clau per a conformar la societat de les xarxes; es requereix d'una Esfera Pública innovadora" - declaració de Seattle
| casa | mapa del lloc | sobre context | donacions | lang >>> english - español |
03 http://straddle3.net/context/03/ca/2004_03_16.html