Container House

Casa dissenyada i construïda a partir de material reutilitzat i reciclat

  • Axonometria Container House

  • Planta baixa Container House

  • Planta primera Container House

  • Detalls constructius Container House

  • Revestiment exterior Container House

  • Interior Container House

Mostrant 11 fotos

És possible aconseguir qualitat d'espais per a habitatge a partir de contenidors de mercaderies i altres materials reciclats? Es pot repensar el procés constructiu de l'arquitectura domèstica amb paràmetres d'economia circular? Amb aquest projecte aprofundim en la recerca sobre una tipologia d'habitatge basat en la reutilització de materials, en aquesta ocasió ja amb vocació de permanència i compliment normatiu complet.

Reciclatge i context

Tanques publicitàries, residus de la indústria de la fusta, contenidors, restes d'obres i fires… Busquem fonts de subministraments i centrem part de l'esforç a trobar un revestiment coherent amb l'entorn rural. Ho resolem amb subproductes de la indústria fustera. Els diners estalviats amb el reciclatge s'inverteix en l'adquisició de sistemes de persianes o instal·lacions de calefacció de major qualitat.

Amb el repertori de materials a la nostra disposició redactem una proposta que concilia les preferències del client, les característiques del solar i els materials disponibles. És llavors quan apareixen noves possibilitats materials, com són les tanques publicitàries i els residus de la indústria fustera.

 

El procés de construcció comença en taller, sanejant i transformant els contenidors i l'estructura metàl·lica modular de l'estand, recuperant fusta i preparant instal·lacions. També es treballa en la recuperació de materials de segona mà: reparar, sanejar, pintar, etc.

 

El muntatge dels pòrtics d'estructura modular es realitza en un només dia, l'endemà arriben els contenidors i la grua i en poques hores l'estructura de la casa queda completada.

 

L'aïllament es resol principalment amb suro natural, un producte habitual en els boscos de la comarca de la Selva. Usem el suro en format plaques rígides i en granulat. Per a la base dels contenidors emprem excepcionalment poliuretà projectat. El revestiment interior es resol en plaques de cartró-guix, en funció de les preferències del client.

 

En tractar-se d'una obra experimental els treballs de construcció, en el taller i en el propi solar, es duen a terme pel propi equip de Straddle3. Unes amigues del promotor l'ajuden l'hora de moblar i decorar l'interior, col·laborant també amb un paisatgista per a la configuració del jardí.

 

Quan
juliol 2013
Straddle3
-
Privat
    Aquest contingut no té descàrregues associades