sobre context: [ el projecte ]
| casa | mapa lloc | sobre context | lang >>> english - español |
      > art, ciència, tecnologia i les seves interseccions
 
etimologia de context:
> parts d'un discurs que envolten una paraula o passatge i poden aportar llum sobre el seu *significat*
> les condicions *interrelacionades* en les quals alguna cosa existeix o ocorre
> entorn, ambient
> sobre el projecte 1.0
iniciatives per a un nou context cultural

el projecte *context* ès una sèrie d'iniciatives que es proposen apropiar-se i disseminar la cultura emergent com un nou art de viure. la informació i aplicacions digitals en xarxa són els artefactes culturals contemporanis, el terreny comú per a una cultura transdisciplinar. una que superi el conflicte entre cultura de la ciència i la cultura de l'art.

el concepte de *context* ès el d'una investigació i desenvolupament fets en la xarxa d'aquest nou context cultural, la cultura digital emergent. en particular, dissenyant l'entramat i els processos per a experiències humanes que contribueixin a donar forma a la pròxima generació de tecnologies ubiqües, l'entorn digital d'informació i serveis contextualitzats.

les iniciatives emergeixen de l'activitat essencial desenvolupada a través del *weblog context*, un innovador lloc de notícies; una bitácora del nostre temps, un weblog de la cultura emergent. un lloc al que tot el món pugui accedir, un lloc multilingüe, compromès en la societat de les xarxes.

el weblog context actua com un filtre i proveïdor de context, fa un seguiment de la cultura tecnològica i ofereix un resum de notícies sobre art, ciència i tecnologia, i les seves interseccions. les càpsules informatives enllacen amb les fonts originals, adopten una aproximació transdisciplinar i oposen paradigmes contradictoris. aquesta activitat identifica a *context* en la xarxa com un node sobre la cultura emergent.

*context* explora i treballa en la implementación de la visió de la "web semàntica" (en forma de notícies disponibles com text per a les persones i al mateix temps com document XML per als ordinadors), i del nou model internet - "peer-to-peer" -, (començant per compartir contingut entre llocs, mitjançant rss - un format basat en XML -).

*context* treballa el contingut amb codificació XML independent del mitjà (basada en nous estàndards de interoperativitat), per a proporcionar materials per a llibres i llibres electrònics, media i nous media, espais híbrids i esdeveniments.

el model del projecte *context* per a obtenir fons per a les seves iniciatives són les donacions de fundacions, la sindicació de continguts i el patrocini.

josep saldaña cavallé
gener de 2001.

> veieu sobre context 2.0 [versió maig 2002]
>
informació sobre les característiques i principis del weblog context
en la secció de preguntes més freqüents - o faq - d'aquest lloc.
> perspectiva general del weblog context en *mapa del lloc

 

propietat intel·lectual en línia : : treball-en-curs
copyleft | free art license | [cc] counter-copyright campaign

 
> procés

release
des del 1 de gener de 2002.

pre-release :: gener > desembre 2001 :: sindicació
des del 1 de gener -any nou- fins el 31 de desembre -nit de cap d'any-

beta :: setembre > desembre 2000 :: prototip
des del 22 de setembre -equinocci de tardor- fins el 21 de desembre -solstici d'hivern-

alpha :: juny > setembre 2000 :: concepte
des del 21 de juny -solstici d'estiu- fins el 22 de setembre -equinocci de tardor-


anota el teu i-mail i t'avisarem de les actualitzacions

 

:: subscriure's


Google

arxius context tota la Xarxa
    La participació social activa i informada ès clau per a conformar la societat de les xarxes. Per a aix˛ es necessita d'una Esfera Pública innovadora - declaració de Seattle
| casa | mapa lloc | sobre context | lang >>> english - español |
 
02.
http://straddle3.net/context/home/h_about.ca.html