sobre context: [ faq ]
| casa | mapa lloc | sobre context | lang >>> english - español - deutsch |
      > art, ciència, tecnologia i les seves interseccions
 
etimologia faq:
> preguntes mes freqüents

1 . ¿què significa el nom "context"?
2 . ¿què ès el weblog context?
3 . ¿què ès un weblog?
4 . ¿qui està darrere de *context*?

5 . ¿quin ès l'esquema general d'aquest lloc?
6 . ¿quines són les principals característiques del lloc *context*?
7 . ¿quins principis bàsics guien aquest treball en curs?
8 . encara tinc més qüestions, ¿a qui he de preguntar?

 
 

1.

¿què significa el nom "context"?

parts d'un discurs que envolten una paraula o passatge i poden aportar llum sobre el seu *significat* :: les condicions *interrelacionades* en les quals alguna cosa existeix o ocorre : entorn, ambient

^

 
 

2.
¿què ès el weblog context?

la disseminació, ús i apropiació social de les noves tecnologies estan creant un nou coneixement sense premeditació. aquesta cultura tecnològica emergent actua com un sintetitzador de l'art, la ciència i el coneixement tradicional, el que, al seu torn, alimenta el canvi evolutiu de la nostra espècie.

*context* ès un weblog per a seguir aquesta tecno cultura, proporciona informació profitosa sobre els seus recursos innovadors i ajuda a mantenir-se al dia en els veloços desenvolupaments relacionats amb ella. una exploració de la xarxa i un resum de notícies sobre art, ciència i tecnologia, particularment sobre les seves interseccions; actualitzat quinzenalment.

el projecte *context* en conjunt ès una sèrie d'iniciatives que es proposen apropiar-se i disseminar la cultura emergent com un nou art de viure. les iniciatives emergeixen de l'activitat essencial desenvolupada a través del weblog context

*context* treballa el contingut amb codificació independent del mitjà (basada en nous estàndards de interoperativitat), per a proporcionar materials per a llibres i llibres electrònics, media i nous media, espais híbrids i esdeveniments. d'aquesta manera *context* ès també una plataforma oberta per a associacions en la creació de continguts - amb empreses i organitzacions, públiques i privades, relacionades amb els mitjans de comunicació, la indústria editorial i la cultura- i per a activitats relacionades.

^

 

3.

¿què ès un weblog?

weblog (algunes vegades anomenat blog o pàgina de notícies o filtre) ès un enfocament per a un lloc web quant al format -format de log datat- i contingut -"diari de navegació del nostre temps"-. (*what is...weblog -a definition-*)

un weblog ès una pàgina web on un weblogger (algunes vegades anomenat blogger o pre-surfer) 'logs' (registra) totes les altres pàgines web que troba interessants. El format normalment ès afegir l'entrada més nova dalt de la pàgina, així els visitants poden posar-se al dia simplement llegint la pàgina cap a baix fins que arriben a un enllaç que van veure en la seva última visita. (*faq weblog resources*)

intento organitzar el que trobada en la internet. gradualment apareixen més i més weblogs, cadascun dirigint-se a una audiència diferent, però compartint els mateixos ideals: disminuir el volum de soroll en la internet. cada weblogger recull i selecciona el millor del vast mar d'informació i ho presenta tan bé com pot. (*about internet alchemy*)

^

 
 

4.
¿qui està darrere de *context*?


el concepte i la implementación de *context*,
ès una contribució del creador de continguts
josep saldaña cavallé

el disseny i manteniment tècnic d'aquest servei,
i els treballs relacionats en l'empaquetat de continguts,
són una contribució de s t r a d d l e 3.

el paisatge sónico ès una contribució de x - f l o w

els membres del projecte comparteixen el desig comú de realitzar una contribució positiva al procés de desenvolupament de la Internet com una forma de mitjà obert i distribuït.

^

 
 

5.
¿quin ès l'esquema general d'aquest lloc?

totes les pàgines usen una estructura de navegació consistent. dalt i baix de cada pàgina, trobarà la barra de navegació del lloc -adaptada a cada pàgina-

*casa*, la pàgina inicial del lloc, conté l'índex a la manera dels weblogs. aquest inclou:

- *aquesta setmana en context*, amb una introducció a la càpsula informativa de la setmana, l'opinió del weblogger sobre ella i l'enllaç a l'article complet.

- *notícies última hora*, que enllaça amb aquest servei de notícies en temps real.

- *notícies anteriors*, una llista de les càpsules informatives més recents ordenades per data de publicació.

la barra de navegació del lloc inclou botons que enllacen:

- amb la pàgina *sobre context* i *faq* que inclou la descripció del projecte i les preguntes respostes més freqü entment (faq).

- amb la pàgina de notícies *última hora*. un servei de notícies 'peer-to-peer' sobre ciència i tecnologia des de moltes fonts originals.

- la pàgina *arxiu+recerca*. inclou un motor de recerca (google) amb opcions per a buscar en tota la www o només entre els documents arxivats en el weblog context. aquesta pàgina també té enllaços amb les pàgines arxivades sobre art -per a art-, sci -per a ciència-, tec -per a tecnologia-, i int -per a interseccions-. cadascuna d'aquestes opcions té la seva pròpia icona i so identificador i enllaça amb la pàgina arxivada que guarda els títulares del tema respectiu, ordenats per data. al seu torn, des de cada titular s'accedeix a la pàgina amb la notícia completa.

- *llengua o lang* enllaça l'actual pàgina en espanyol a la mateixa pàgina traduïda a l'anglès -quan estigui disponible-

^

 
 

6.
¿quines són les principals característiques del lloc *context*?

- proporciona junta informació sobre art, ciència, tecnologia i les seves interseccions
- una aproximació recopilatoria evita la sobrecàrrega informativa sobre aquests temes
- el resum de notícies segueix la pista a l'emergència d'un nou context cultural
- la informació remet sempre a la font original de la notícia
- les notícies contenen enllaços a recursos de referència sobre el tema tractat
- recull el fluix de notícies sobre aquests temes - inclou un cercador i recursos per a explorar la xarxa
- ès un recurs informatiu multilingüe (ara en espanyol -i anglès-)
- ès un servei comunitari gratuït

^

 
 

7.
¿quins principis bàsics guien aquest treball en curs?

- lloc al que tot el món pugui accedir
per a contribuir a la universalitat de la web (dóna suport la W *3C Web Accessibility Initiative* validat amb *el Bobby test*).

- visible amb qualsevol navegador
per una www independent de plataforma i navegador (dóna suport el Web * Standards Project* i la Viewable * With Any Browser campaign*).

- lloc multilingüe
el mateix contingut està disponible en diferents idiomes
(suport als estàndards web per a la internacionalització; l'objectiu ès suportar documents HTML en pràcticament qualsevol idioma, qualsevol alfabet).

- compromès en la societat de les xarxes
(suport a la Carta * de Seattle* i a la seva conclusió, "La participació social activa i informada ès clau per a conformar la societat de les xarxes. Per a això es necessita d'una Esfera Pública innovadora.").

Bobby Approved (v 3.2)Valid HTML 4.0!

^

 
 

8.

encara tinc més qüestions, ¿a qui he de preguntar?
per favor, escrigui un missatge de correu electrònic a context(at)straddle3.net

^


anota el teu i-mail i t'avisarem de les actualitzacions

 

:: subscriure's


Google

arxius context tota la Xarxa
    La participació social activa i informada ès clau per a conformar la societat de les xarxes. Per a aix˛ es necessita d'una Esfera Pública innovadora - declaració de Seattle
| casa | mapa lloc | sobre context | lang >>> english - español - deutsch |
 
02
http://straddle3.net/context/home/h_faq.ca.html