> weblog context
sampleja el nou context cultural
| casa | mapa lloc | sobre context | lang >>> english - español |
dimecres :: 4 de desembre de 2002
 
 
> inanna: deesa de les relacions trans-formatives
la mirada
:: implicacions per a la tecnologia de la nova era

Observant que els ulls s'han descrit des de fa molt temps com els miralls de l'ànima, un investigador informàtic de la Queen's University està estudiant l'efecte de la mirada en la conversa i les seves implicacions per a les tecnologies de la nova era, des de la video conferència als sistemes del reconeixement de veu.

El Dr. Roel Vertegaal, ha trobat proves per a suggerir una forta relació entre la quantitat de contacte visual que rep la gent i el seu grau de participació en les comunicacions de grup. Se sap que el contacte visual augmenta el nombre de torns que una persona té quan forma part d'una conversa de grup. La meta d'aquest estudi era determinar quin tipus de 'mirada' (mirant als ulls i la cara d'una persona) es requereix per a tenir aquest efecte.

Els resultats tenen importants implicacions per al disseny de futurs dispositius de comunicació, incloent sistemes de video-conferència de més fàcil maneig i més sensibles - una tecnologia en creixent demanda en ambients empresarials per raons econòmiques i d'estalvi de temps - i Entorns Virtuals de Col·laboració (Collaborative Virtual Environments o CVE) que suporten comunicació entre persones i màquines.

"Taules sumèries d'argila que daten del 3000 A.C conten ja la història d'Ereshkigal, deessa de l'inframón, que tenia el poder de matar a Inanna, deessa de l'amor, amb un ull mortífer", diu el Dr. Vertegaal. "Ara que estem procurant construir interfícies conversacionals més sofisticats que reflecteixin les habilitats comunicatives dels seus usuaris, estar clar que necessitem aprendre més sobre les funcions comunicatives dels comportaments de la mirada". >de "Eye contact findings may change new-age technology", 20 de novembre, 2002.

context relacionat
>
eye tracking research & applications symposium 2002. març, 2002

> arxiu weblog context

anota el teu i-mail i t'avisarem de les actualitzacions

:: subscriure's

desembre 02
novembre 02
octubre 02
juliol 02
juny 02
maig 02
abril 02
març 02
febrer 02
gener 02
comptenrrera 02
diciembre 01
noviembre 01
octubre 01
october 01
september 01
august 01

mes notícies 00-01.
>>> arxiu

agraïm tot comentari a context@straddle3.net

 

Google


arxius context tota la xarxa
   La participació social activa i informada ès clau per a conformar la societat de les xarxes. Per a aix˛ es necessita d'una Esfera Pública innovadora - declaració de Seattle
| casa | mapa lloc | sobre context | lang >>> english - español |
 
02
http://straddle3.net/context/02/021204.ca.html