> weblog context
sampleja el nou context cultural
| casa | mapa lloc | sobre context | lang >>> english - español |
dimecres :: 13 de novembre de 2002
 
 
> noves refineries ?
energia per al planeta hivernacle
:: cap a un nou sistema energètic global

En un esforç per a estabilitzar el clima i retardar l'escalfament global, un equip d'investigadors internacionals ha avaluat una sèrie de noves fonts primàries d'energia que o bé no emeten o bé limiten la quantitat de diòxid de carboni llançat a l'atmosfera.

Els possibles candidats a fonts primàries d'energia inclouen l'energia terrestre, solar i eòlica; a més de satèl·lits d'energia solar; biomassa; fissió nuclear; fusió nuclear; híbrids fissió-fusió i combustibles fòssils dels quals s'hagi eliminat el carboni.

"La reducció d'emissions de diòxid de carboni requerirà un canvi important en com produïm, distribuïm, emmagatzemem i utilitzem la nostra energia", ha dit Caldeira, un dels autors del document titulat "Trajectòries de tecnologia avançada a l'estabilitat global del clima: Energia per a un planeta hivernacle". Martin I. Hoffert ha estat l'autor principal de l'informe.

"El que la nostra investigació demostra clarament és que la innovació científica pot invertir aquesta tendència només si adoptem una estratègia agressiva i global per a desenvolupar fonts alternatives d'energia que puguin produir fins a tres vegades la quantitat que utilitzem avui dia", ha declarat Hoffert. "Actualment, aquestes tecnologies simplement no existeixen - ni operativament ni com a projectes experimentals".

Tecnologies no primàries d'energia que podrien contribuir a l'estabilitat del clima i al retard de l'escalfament global inclouen millores de conservació, d'eficàcia, de producció de l'hidrogen, d'emmagatzematge i de transport, 'grids' elèctriques globals superconductores i geoingenieria.

L'informe conclou: "Combatre l'escalfament global mitjançant la reestructuració radical del sistema energètic global podria ser el desafiament tecnològic del segle". >de *International Researchers Propose Advanced Energy Technologies To Help Quell Global Warming* 31 d'octubre, 2002

context relacionat
>
emerging link between freak weather, climate change. 30 d'agost, 2002
> la terra 'caducarà en el 2050': living planet report. 12 de juliol, 2002
> escalfament global: informe climàtic 2002. 12 de juny, 2002

> arxiu weblog context

anota el teu i-mail i t'avisarem de les actualitzacions

:: subscriure's

novembre 02
octubre 02
juliol 02
juny 02
maig 02
abril 02
març 02
febrer 02
gener 02
comptenrrera 02
diciembre 01
noviembre 01
octubre 01
october 01
september 01
august 01

mes notícies 00-01.
>>> arxiu

agraïm tot comentari a context@straddle3.net

 

Google


arxius context tota la xarxa
   La participació social activa i informada ès clau per a conformar la societat de les xarxes. Per a aix˛ es necessita d'una Esfera Pública innovadora - declaració de Seattle
| casa | mapa lloc | sobre context | lang >>> english - español |
 
02
http://straddle3.net/context/02/021113.ca.html