weblog context: [ nota de premsa 2003.04.21 ]
| casa | mapa lloc | sobre context | lang >>> english - español |
      
 

21 d'abril de 2003
[ per a la seva publicació abans del 2 de maig ]

 

Performance de presentació
d'una publicació única

en la intersecció de l'art, la ciència i la tecnologia:

el weblog context,
'observatori de la cultura emergent'

el proper 2 de maig del 2003,
a la Sala Metrònom de Barcelona,
a les 20h del vespre

 

contacte:
josep saldaña
tel. 934 432 309
email: context@straddle3.net

 

> context_live@metrònom
   performance + live audiovisual
   2 de maig de 2003. 20 h
   sala metrònom. c/ fusina, 9

La diseminació, ús i apropiació social de les noves tecnologies està creant un nou món.

Les protestes coordinades arreu del planeta contra la guerra van ser únicament la més recent manifestació dels moviments que ha permès el desenvolupament d'Internet, com el dels hackers, el software lliure, el peer-to-peer o el del coneixement científic obert. I aquest canvi fonamental tot just comença.

Un altre món no és només possible - està succeint.

Aquesta cultura tecnològica emergent actua com un sintetitzador de l'art, la ciència i el coneixement tradicional, el qual, al seu torn, alimenta el canvi evolutiu de la nostra espècie. La informació digital en xarxa i les seves aplicacions són els artefactes culturals contemporanis, la base comuna per a una nova cultura planetària. El projecte context es proposa contribuir a apropiar-se i disseminar aquesta cultura emergent com un nou 'art de viure'. La forma de fer-ho és amb la publicació del weblog context <http://straddle3.net/context/>.

Un "weblog" (de vegades també anomenat "blog", pàgina de notícies o filtre) és un enfocament per a un lloc web en quant al format -format de log datat- i al contingut -"diari de navegació del nostre temps"-. Un weblog és una pàgina web on un "weblogger" (també anomenat "blogger" o "pre-surfer") 'logs' (registra) altres pàgines web que troba interessants. El format normalment és afegir l'entrada més nova a dalt de la pàgina, així els visitants poden posar-se al dia simplement llegint la pàgina cap a baix fins que arriben a un enllaç que van veure en la seva última visita. Alhora els weblogs s'han convertit en la plataforma de recerca més avançada pel que fa a la informació en temps real i a l'estudi de les xarxes socials.

En aquest nou format, el weblog context explora la xarxa i ofereix un resum de notícies sobre art, ciència i tecnologia, particularment sobre les seves interseccions.

A internet, el món emergeix com un nou territori que constantment es reconfigura a si mateix. Es precisa una exploració continua. El weblog context fa aquesta exploració mitjançant el processament del flux informatiu; prenent mostres, aixecant mapes i experimentant el nou territori, la cultura digital emergent.

El 2 de maig de 2003, a la Sala Metrònom presentarem el concepte del projecte context mitjantçant una experiència en viu a carrec de l'equip context_live:
> josep saldaña
> joan escofet
> x-flow
> solu
> fernando casañas
> beatriz liebe

(amb iluminacions del dramaturg andres kalawski)

 

>>>
col.laboratori
 

> sala metrònom

La Sala Metrònom és un espai peoner en l'escena artística de Barcelona, tant per las característiques que, des del seu inici han marcat la seva programació, com per el singular paper cumplert en relació a d'altres espais expositius de la ciutat.

Metrònom neix el 1980 gràcies a la iniciativa del coleccionista Rafael Tous, qui decideix recolzar personalment tot un sector d'artistas amb una obra excesivament experimental per a las galerias del moment. Amb una clara vocació de mecenatge, Rafael Tous comença a promoure una sèrie de propostes artístiques sense ànim de lucre. I aquesta filosofia, que respon a un veritable afany per a oferir una plataforma de recolzament i difusió a l'artista, així com a la voluntat d'incidir en la dinamització cultural de la ciutat, ha estat des de llavors un dels pilars fonamentals sobre els que s'ha asentat la gestió de la sala.

> weblog context

Una publicació online del projecte context (context@straddle3.net), que proposa apropiar-se i disseminar la cultura emergent com un nou 'art de vivre' la civilització planetària que la tecnología està creant. L'actual situació destaca la necessitat d'aquesta classe d'observatori públic, d'aquest projecte de recerca i desenvolupament, d'aquest model innovador de publicació que vol contribuir a estar preparats per al context que ve, per al proper cicle. Patrocinadors i mecenes hi són ben rebuts. Oberts per a associacions en la creació de continguts - amb empreses i organitzacions, públiques i privades, relacionades amb els mitjans de comunicació, la indústria editorial i la cultura - i per a activitats relacionades.

 

 

per més informació veieu:

> documents gràfics
media kit < http://straddle3.net/context/media/ >

> nota de prensa en castellano
< http://straddle3.net/context/press/pr_030421.es.html >

> english press release
< http://straddle3.net/context/press/pr_030421.en.html >

 

> weblog context
< http://straddle3.net/context/index.ca.html >

> mail
context@stradle3.net

 

 

>>>
mencions a la premsa
 

12 de juny, 2002
Towards a Cultural Connectionism:
The search for organizational models for a post-web world

By Roger F. Malina [en]

març 2002
2002: El Arte del Futuro
metroplis net.art #5

per José Luis Brea [es]

setembre 2001
Weblogs: Nueva forma de periodismo
per Antulio Sánchez [es]

notes de premsa context <

15 de juny, 2002
sèrie context: web semàntica

15 de maig, 2002
sèrie context: weblogs

15 de març de 2002
sèrie context: la ciencia, domini públic

15 de febrer de 2002
sèrie context: computació estètica

15 de gener de 2002.
sèries context: infoarts

1 de gener de 2002.
weblog context released

> fill up your air with context

 


anota el tu e-mail y t'avisarem de les novetats

 

:: subscríu-te


Google

arxius context tota la xarxa
  La participació social activa i informada ès clau per a conformar la societat de les xarxes. Per a aix˛ es necessita d'una Esfera Pública innovadora - declaració de Seattle
| casa | mapa lloc | sobre context | lang >>> english - español |
 
03
http://straddle3.net/context/press/pr_030421.ca.html