> weblog context
sampleja el nou context cultural
| casa | mapa lloc | sobre context | lang >>> english - español |
dijous :: 28 de novembre de 2002
 
 
> canalla i llibres
biblioteca digital internacional dels nens
:: per a servir i explorar amb els lectors joves

Dirigida per la Universitat de Maryland i l'Arxiu d'Internet, una cooperació entre el govern nord-americà, organitzacions acadèmiques i industrials i fundacions sense ànim de lucre ha tret a la llum la biblioteca digital internacional més gran del món dirigida als nens.

El projecte està finançat per la National Science Foundation amb ajuda addicional d'altres socis com a part d'un projecte d'investigació a llarg termini per a desenvolupar noves tecnologies per a servir als joves lectors. La nova *International Children's Digital Library* (ICDL - vegeu http://www.icdlbooks.org/) proveirà als nens amb edats entre els 3 als 13 anys una oportunitat única d'experimentar diverses cultures a través de la literatura. La nova biblioteca digital començarà amb 200 llibres en 15 idiomes que representen a 27 cultures, amb plans per a créixer en cinc anys fins els 10.000 llibres que representaran a 100 cultures diferents.

Mentre que la col·lecció de la ICDL's es concep per a proporcionar accés als millors llibres infantils del món, un avantatge primari a llarg termini del projecte pot ser el descobrir com els nens poden interactuar millor amb els llibres digitals. "Les històries captivadores ajuden als nens a créixer intel·lectualment i emocional, guanyant comprensió de qui són i aprenent sobre els altres i el món que els envolta, tot això divertint-se molt", va dir Allison Druin, coordinadora de projecte de la ICDL, a la Universitat de Maryland. "Creiem que la Biblioteca Digital Internacional dels Nens pot proporcionar una important via perquè els nens experimentin amb nous llibres i explorin altres cultures."

En la recopilació de la col·lecció de 10,000 llibres, la ICDL també treballarà per a entendre els processos d'adquisició de dades i gestió de drets en la creació d'una biblioteca digital de gran escala. La ICDL col·laborarà amb socis industrials de les tecnologies necessàries per a incorporar els llibres amb drets d'autor mentre es respecten les lleis de propietat intel·lectual. >de *NSF-Supported International Children's Digital Library to Launch November 20*, 18 de novembre, 2002.

context relacionat
>
Internet Archive
> projecte gutenberg: biblioteca de domini públic a la xarxa guardonada. 31 d'octubre, 2002

> arxiu weblog context

anota el teu i-mail i t'avisarem de les actualitzacions

:: subscriure's

novembre 02
octubre 02
juliol 02
juny 02
maig 02
abril 02
març 02
febrer 02
gener 02
comptenrrera 02
diciembre 01
noviembre 01
octubre 01
october 01
september 01
august 01

mes notícies 00-01.
>>> arxiu

agraïm tot comentari a context@straddle3.net

 

Google


arxius context tota la xarxa
   La participació social activa i informada ès clau per a conformar la societat de les xarxes. Per a aix˛ es necessita d'una Esfera Pública innovadora - declaració de Seattle
| casa | mapa lloc | sobre context | lang >>> english - español |
 
02
http://straddle3.net/context/02/021128.ca.html