> weblog context
sampleja el nou context cultural
| casa | mapa lloc | sobre context | lang >>> english - español |
dilluns :: 18 de novembre de 2002
 
 
> para cristal te quiero,
espejo nunca

matèria mirall en el sistema solar?
:: candidata a matèria fosca

La matèria mirall – en anglès ‘mirror matter’ és una forma de matèria completament nova que se suposa ha d'existir si la simetria especular és una simetria fonamental en la naturalesa. La matèria mirall té el conjunt correcte de característiques per a explicar la suposada matèria fosca de l'univers i també podria ser responsable de diversos misteris de la física de les partícules, de l'astrofísica, la meteorologia i les ciències planetàries.

Els misteriosos ‘tolls’ blaus i l'escassesa de cràters petits, trobats en l'asteroide Eros per la nau espacial NEAR-Shoemaker es poden explicar amb la hipòtesi d'un cos celeste constituït per matèria mirall, segons expliquen Robert Foot i Saibal Mitra.

La matèria mirall és candidata a ser la misteriosa matèria fosca que s'ha deduït que existeix en les galàxies. Ha d'existir una certa quantitat de matèria mirall en el nostre Sistema Solar, potser no prou per formar un cos tan gran com un planeta, però suficient com per a formar petits cossos celestes de la mesura dels asteroides. De fet, s'estima que la massa total en el cinturó només és del 0,05% de la massa de la Terra. Un nombre similar, o encara major, de cossos mirall orbitant, potser, en un plànol diferent, o fins i tot distribuït esfèricament, com el núvol d'Oort, és una possibilitat fascinadora.

Una possibilitat encara més notable és que els estels mateixos siguin els cossos celestes de matèria mirall! Les observacions realitzades per la nau espacial han revelat que els cors dels estels semblen estar compostos de material extremadament fosc ¿Podria aquest material fosc ser la matèria fosca? >de *Mirror matter in the solar system: New evidence for mirror matter from Eros de Robert Foot i Saibal Mitra* , 4 de novembre, 2002 i *Mirror matter footprint on Eros?*

context relacionat
>
the seven wonders of the mirror world
> center for cosmological physics: probing phenomena beyond standard model. 13 de setembre, 2001
> primer "mapa" de la materia oscura. 7 de març, 2000

> arxiu weblog context

anota el teu i-mail i t'avisarem de les actualitzacions

:: subscriure's

novembre 02
octubre 02
juliol 02
juny 02
maig 02
abril 02
març 02
febrer 02
gener 02
comptenrrera 02
diciembre 01
noviembre 01
octubre 01
october 01
september 01
august 01

mes notícies 00-01.
>>> arxiu

agraïm tot comentari a context@straddle3.net

 

Google


arxius context tota la xarxa
   La participació social activa i informada ès clau per a conformar la societat de les xarxes. Per a aix˛ es necessita d'una Esfera Pública innovadora - declaració de Seattle
| casa | mapa lloc | sobre context | lang >>> english - español |
 
02
http://straddle3.net/context/02/021118.ca.html