.
 [es] [en] >>> 2003.12 < ···  >  lexigrafik

[imago]:
plac carxofes
lava pahoehoe
trailer-caseta mòbil
teixit adipos

lexigrafik#045
barraques i carxofes*

el pensament sistèmic es basa en cinc criteris: el canvi de la part al tot, de l'estructura al procés, de l'anàlisi al context, dels objectes a les relacions, i de la jerarquia a les xarxes, en la construcció de sistemes oberts que busquen accions col·laboradores. tots els sistemes vius són oberts, la flexibilitat i la capacitat d'accions creatives milloren la resposta al canvi. un arbre té valor pel fet d'estar viu, independentment dels seus possibles usos. els seus fruits són el resultat d'un procés anterior que els ha creat: el sol, l'aigua, la llum, les abelles o altres insectes.

xarxa de relacions, consciència de comunitat, només dintre del tot tenen sentit les parts. la nostra riquesa, com habitants de la nau espacial terra, és la capacitat d'organització per a plantar cara amb eficàcia a una regeneració sana i sostenible del nostre entorn, i disminuir així les restriccions físiques i metafísiques dels dies que ens queden per davant.

obrim el portal de l'eixida. traspassem el llindar de la nostra barraca fictícia i sortim al carrer. en cada moviment deixem a la vista el següent estrat de factors amb els quals devem bregar, alguna cosa semblant a desfullar una *carxofa. gradualment ens revelem tu i jo en el cor de l'ara.

 

s3 :[ grafik + txt ] cutup
operating manual for spaceship earth
1963 - buckminster fuller