> weblog context
sampleja el nou context cultural
| casa | mapa lloc | sobre context | lang >>> english - español |
dilluns :: 16 de desembre de 2002
 
 
> arquitectures mentals
second skin
:: arquitectura emergent

*Marcos Lutyens* (artista intermèdia / hipnoterapeuta titulat) i Tania Lopez Winkler (arquitecta) han presentat el seu projecte second skin a *ArtSci2002*.

Second Skin (Segona Pell) utilitza la hipnosis i els algorismes genètics per a extreure i processar informació mental per a construir un nou acostament a l'arquitectura. El camp d'estudi referent als condensats de Bose-Einstein i la influència de la quàntica en la comprensió de la consciència són particularment rellevants en aquesta exploració de la 'ment total'. Els voluntaris escolten una inducció hipnótica que extreu del subconscient conceptes relacionats amb ‘l'habitar’. Es demana als voluntaris representar les seves visualitzacions en un estat de tràngol. Posteriorment s'entrevista a cada voluntari per a obtenir informació addicional. Els models resultants s'introdueixen en un programa d'algorisme genètic patentat pels artistes. Aquests models proporcionen els trets a partir dels quals estan desenvolupant la seva pròpia gramàtica d'arquitectura emergent. Aquests models informàtics s'estan aplicant a la creació de models a escala real per a mostres itinerants.

Prèviament, l'exposició *Skinn* en Materials & Applications presentava dos projectes relacionats que han estat en desenvolupament durant l'últim any. Els projectes se centren en una investigació única sobre la consciència i les estructures que emergeixen naturalment de la ment. Aquests dos projectes, Second Skin, relatiu a l'arquitectura, i CorteX, que implica al disseny de roba, formen part d'una investigació molt més vasta sobre la "conseqüència de la forma" del pensament i d'altres processos mentals. És a dir, aquesta línia
d'investigació intenta generar una connexió directa entre el moment que es
genera un pensament, o més aviat alguna cosa emergeix d'un fons de consciència, i de la seva manifestació com objecte-pensat.

*M&A* (Materials & Applications) és un centre d'investigació d'arquitectura i paisatgisme experimentals amb un singular espai d'exposició a l'aire lliure que ha estat dissenyat per a ser visible des del carrer. Dues vegades a l'any, el lloc acull nous desenvolupaments d'instal·lacions trans-arquitectòniques. Es fomenta l'ús de recursos sostenibles, energia renovable i tecnologies intel·ligents. La finalitat és impulsar l'ús de materials més enllà del que permeten els límits dels típics projectes comercials i residencials, cap a una arquitectura més líquida.

context relacionat
>
Architecture and the Mind. Octubre 2002
> Neuroscience unlocks secrets of Zen garden. 26 de setembre, 2002

> arxiu weblog context

anota el teu i-mail i t'avisarem de les actualitzacions

:: subscriure's

desembre 02
novembre 02
octubre 02
juliol 02
juny 02
maig 02
abril 02
març 02
febrer 02
gener 02
comptenrrera 02
diciembre 01
noviembre 01
octubre 01
october 01
september 01
august 01

mes notícies 00-01.
>>> arxiu

agraïm tot comentari a context@straddle3.net

 

Google


arxius context tota la xarxa
   La participació social activa i informada ès clau per a conformar la societat de les xarxes. Per a aix˛ es necessita d'una Esfera Pública innovadora - declaració de Seattle
| casa | mapa lloc | sobre context | lang >>> english - español |
 
02
http://straddle3.net/context/02/021216.ca.html