English   Español 
<
 
  > codi7

 

codi7
data:
2011
formats:
recerca, diseny, instalació, esdeveniment, domini públic, recents / destacats
promotor:
Idensitat
descripció:
Codi 7 és el codi que correspon a l'ús d'equipament, per la qual cosa optem per batejar a aquest equipament portàtil com a prototip CODI.7.
equip:
+ others...
referència:
http://codi7-badalona.blogspot.com.es/
refs/enllaços
 
> bitàcora del proyecto

Dins del marc del projecte ID Barri BDN Import/Export, desenvolupat per iDensitat, es va plantejar el desenvolupament d'un treball, en format de taller, que tractés aspectes del context local al barri del Gorg a Badalona. El taller va ser impartit de manera conjunta per Straddle3 i Todo por la Praxis, amb la col·laboració de la Escola d’Art i Superior de Disseny Pau Gargallo.

Al barri del Gorg, en la Rambla, existeix un solar de grans dimensions en desús. Aquest espai forma part d'un desenvolupament urbanístic que ha quedat paralitzat per l'arribada de les crisis. Aquest espai estarà destinat a nous habitatges i equipaments que han de donar servei al barri. Durant mes de deu anys aquest sòl ha estat immobilitzat. El taller planteja una reflexió al voltant de la possibilitat de generació d'equipaments i usos d'aquest espai de manera temporal, durant el temps d'espera fins a les possibles construccions.A causa de la impossibilitat de generar convenis de cessió temporal en un període tan curt de temps, es planteja el desenvolupament d'estratègies de generació d'equipaments portàtils i mòbils que permetin visibilizar i catalizar futures reivindicacions col·lectives veïnals. Per a això, es va plantejar la generació d'un mobiliari d'ús temporal amb infraestructures nòmades i mòbils, que poden ser utilitzades en activitats reivindicatives o en situacions emergents de mobilització ciutadana en l'espai públic. Aquest tipus d'elements pot recolzar a les mobilitzacions, però també pot esdevenir en motor generador de situacions lúdiques i festives de suport.

imagen del dispositivoAixò es va formalitzar en un dispositiu de caràcter multifuncional compost per dues peces. D'una banda, les bicicletes unides en forma de tàndem que exerciran d'element tractor. Aquesta peça dota de mobilitat a la peça però a més es converteix en l'element icònic de l'dispositiu. L'altre element és el remolc, una peça desenvolupada a partir de dues tanques d'obres. Aquesta serà el suport de continguts i programa d'aquest equipament portàtil. En principi, aquest dispositiu s'ha dissenyat per albergar una biblioteca portàtil d'intercanvi de llibres, una cuina mòbil que de suports a esdeveniments i festes del barri, i un infopoint, que funcioni com una petita punt d'informació sobre els processos urbanístics que es desenvolupin al barri, i que recull els suggeriments i propostes dels veïns del Gorg. Aquests dispositius s'han desenvolupat, com és habitual, recuperant i reciclant materials. En aquest cas s'han utilitzat perfils metàl·lics, tanques d'obra bicicletes, taulers de dibuix.

esquema del dispositivoEl nom i logo del dispositiu fan referència als codis urbanístics de classificació de sòl. Codi 7 és el codi que correspon a l'ús d'equipament, per la qual cosa optem per batejar a aquest equipament portàtil com a prototip CODI.7.

chung fu
[ s3(at)straddle3.net ]: