English   Español 
<
 
  > nautarkia

 

nautarkia
data:
2008 - 2010
formats:
arquitectura, instalació, recents / destacats
promotor:
alien nacion
descripció:
unitat multifunció
equip:
+ others...
david juarez latimer-knowles
maría ceballos
michele pecoraro
vidajoc crew
referència:
mobile architecture
refs/enllaços
 
> galeria d'imatges del projecte

local per a una associació cultural.

després de l'experiència de park-a-part, en naut0.1 pretenem explorar les possibilitats de millora de les condicions bioclimàtiques en la construcció amb contenidors. el primer empla�ament del mòdul, previst per a dos anys, és en un ambient continental amb contrastos tèrmics importants en el cicle dia-nit, especialment a l'hivern, on es pot passar en només 6 hores de -5 graus centígrads en la matinada a 18 graus al sol de migdia.

per això i per les característiques topogràfiques del terreny hem optat per enterrar parcialment la construcció i així aconseguir resoldre un dels grans inconvenients dels contenidors i dels prefabricats lleugers en general: l'escassa inèrcia tèrmica. això acompanyat d'un doble a�llament, interior i exterior, i de sistemes de calefacció passiva com són la galeria a sud i el ja� de còdols. es complementen aquests sistemes amb plaques solars autoconstruides per a escalfament d'aigua.

amb aquests sistemes, que es completaran amb una caldera de combustió de biomassa dels voltants i en una segona fase amb plaques fotovoltaiques per a generació d'electricitat, es pretén aconseguir l'autonomia energètica del mòdul en condicions de confort.

el m-dul s'abasteix amb aigua de pluja recollida en una cisterna propera i compte amb v-ter sec i un sistema de depuració biològica de les aig�es grises que es produeixen.

superfície constru-da: 120 metres quadrats
superfície útil: 115 metres quadrats
cuina i cambra higiènica
instal.lació elèctrica

materials emprats:
contenidors-vivenda recuperats d'un barri transitori a Saragossa (via RecetasUrbanas), contenidors marítims, perfils metàl.lics, xapa sandwich de segona mà, taulers de fusta cedits després d'una exposició, policarbonat cel.lular nou i retirats d'una fira de mostres, finestres i vidres provinents de la deixalleria municipal, llistons de fusta nous i recuperats d'obres, a�llament de suro natural, guies i politges per a portes corredisses, tub de polietilè reticulat, aixetes, cargols, massilles diverses, pintures i vernissos.

chung fu
[ s3(at)straddle3.net ]: