English   Español 
<
 
  > life-coditioning: jatorri irekiko arkitektura

 

life-coditioning: jatorri irekiko arkitektura
data:
2004
formats:
arquitectura, paper, web, recerca, diseny, gràfic, continguts, dv / dvd, esdeveniment, domini públic
promotor:
departamento de arquitectura u.p.v. + straddle3.net . con la colaboración de: vicerrectorado del campus de gipuzkoa + colegio oficial de arquitectos vasco-navarro + obra social kutxa
descripció:
les jornades volen proposar una revisió de la nostra activitat com arquitectes sota la nova llum que poden aportar recents desenvolupaments tecnològics i practiques socials, culturals i productives
equip:
david juarez latimer-knowles
joan escofet planas
jon begiristain mitxelena
josep saldaña cavallé
referència:
life-conditioning
refs/enllaços
 
> cartell jornades abril 2004 [pdf-1.8M]
> diagrama 1a [pdf]
> diagrama 1b [pdf]
> itziar parlant de lesseps

life-coditioning: jatorri irekiko arkitektura [arquitectura cap a un codi obert] es proposa observar / descriure / autopresentar / interactuar amb un conjunt d'iniciatives que volen 'tornar' l'arquitectura a l'usuari i per tant intervenen en el llenguatge i l'expressió a l'actuar / operar / raptar / subvertir l'espai i imaginari majoritari.

hem utilitzat el terme life-conditioning com a títol d'aquesta sèrie de xerrades perquè aquesta revisió vol partir d'una lectura de l'arquitectura en el sentit que ens proposa cedric price: arquitectura com condicionadora de vida, com propiciadora de l'activitat humana.

per a concretar al que ens referim com mitjans tecnològics, destacaríem el desenvolupament en formes de comunicació, especialment el desplegament d'internet i la seva més creixent integració en dispositius mòbils i la seva influència sobre l'espai físic. això propicia el desenvolupament de pràctiques culturals en un sentit ampli interessant-nos especialment el fenomen “fes-ho tu mateix” i sistemes participatius que deriven en qüestions tals com el codi obert en programari. aquestes pràctiques tenen en comú que tendeixen a retornar a l'usuari el control sobre els processos.

volem dur aquestes reflexions a l'arquitectura des de dos punts de vista simultàniament, des del professional que treballa des de la disciplina i desde l'habitant que participa activament en l'arquitectura.

així que hem convidat a distints professionals i col·lectius que en la seva activitat habitual, ja sigui més teòrica o més pràctica, reflexionen d'alguna manera que pugui servir per a entendre aquestes relacions entre arquitectura i context.

els treballs que es presentaran aquí poden tractar sobre l'habitatge i els habitars, l'espai públic i la seva relació amb les xarxes emergents, els processos socials de participació en la construcció urbana així com el mateix procés de projecte, ja sigui mitjançant l'establiment de regles pròpies, l'ús de recursos insospitats o les pràctiques derivades de l'encreuament de disciplines.

participen:
- santiago cirugeda - recetasurbanas
- carles muro
- josé pérez de lama - osfavelados
- itziar gonzalez
- sergio moreno + pablo de soto: hackitectura.net
- david juarez + joan escofet: straddle3.net

chung fu
[ s3(at)straddle3.net ]: