English   Espaņol 
<
 
  > submarino

 

submarino
data:
1996
formats:
arquitectura
promotor:
assoc. artistes 'el submarino'
descripciķ:
remodelació d'una antiga fàbrica de pell per a centre cultural autogestionat i multiús
equip:
david juarez latimer-knowles
referčncia:
Fernando Poo, Poblenou, Barcelona - demolished
refs/enllaįos
 
> http://lakolaconica.blogspot.com/2007/12/opini-ghost-les-357-del-dia-davui.html
> http://nau21.net
> http://canricart.info

Per a nosaltres tot va comenįar cap al canvi de segle, quan es van succeir en la ciutat de Barcelona els tancaments i enderrocaments d'espais dedicats a activitats d'interès social i cultural que operaven al marge de les polítiques oficials, àdhuc sent un fet reconegut que en molts d'aquests locals s'estaven donant les condicions per al desenvolupament de noves formes de creativitat, freqüentment basades en un esperit DIY (fes-lo tu mateix@). Aquest va ser el cas del CSOA Les Naus, on, entre moltes altres coses, es va celebrar el primer Hackmeeting i va néixer el primer node de la xarxa Indymedia de l'estat espanyol; o el del Atelier de l'Art de Vivre, focus de cultura rave i del més audaį art escènic. El Submarí del Poblenou, la Hamsa en Sants, Banana Factory en el Born, etc., també van córrer la mateixa sort, iniciant així una trista llista a la qual més tard se sumarien espais com l'escola de circ La Makabra o els tallers d'artistes i artesans de Can Ricart.

Paralˇlelament a aquests tancaments sorgirien iniciatives de reivindicació de l'espai públic en nous formats. Entre elles cap destacar dues: en primer lloc les 'Install Partys' al mig del carrer, en les quals grups de hackers convidaven al veīnatge a instalˇlar linux en les seves computadores en un ambient alhora formatiu i festiu; en segon lloc, les sessions 'Reclaim the Streets', una intensa combinació de manifestació i festa pel centre de la metròpolis que suposava una indiscutible demostració de la vitalitat del moviment rave en aquells anys, en la seva versió més reivindicativa. En aquests esdeveniments s'intentaven crear noves percepcions de l'espai públic amb referències diverses: des de pràctiques situacionistes a alternatives per a la mobilitat urbana. Ambdós exemples servien d'extensió als espais de creativitat que en aquest moment perillaven i ilˇlustren les actituds propositives que sovint s'oferien com resposta davant les amenaces de desnonament.

"ACTA d'AIXECAMENT DE CADĀVER constituits a "la escocesa" al Festival d'Idees els dies 1-14 desembre de l'any 2007, festival de l'associaciķ d'idees m de "la escocesa" Constituits doncs, la que suscriu Marta Alemany i Cortés, Secretāria d'Idees, Dajana Meneghetti, Events d'Idees i la Mercč Gost i Grifoll, cōnica,Teatre d'Idees i amb l'assistčncia de 22@ com a dictaminador de cadāver,en qualitat de responsable de la salut de l'espai al poblenou i els testimonis. constituides al lloc dels fets al Poblenou de Barcelona el a fi i efecte d'aixecar els cadāvers dels espais d'artistes i de creaciķ del carrer Jonkar, Can Saladrigas, aixecar el cadāver de la Torre de Can Font a Can Ricart que han deixat sense espai a molts artistes, inventors, escultors de ferro, cineastes de curts , dissenyadors, pintors, composadors de natura inclassificables i tants i tants .. 22@dictamina la seva mort i s'aixeca el cadāver, Aixequem també el cadāver del Submarino del carrer Fernando Poo que estaba plé de de ballerins, dissenyadors , escultors, ombristes, cantants , músiques, ceramistes, pintors, aparadoristes, Ikebanistes .. s'aprecía del "submarino" que ha mort en extranyes circumpstāncies es dedueix per haber trobat en el lloc dels fets una anella del ancla, sembla trencada amb forįa en les coses, Submarino que se hundiķ en 1999 a Barcelona. el22@ certifica que es cadāver pel seu rigor mortis . S'aixeca també el cadāver del Caminal certifica la seva mort el 22@ . s'aixeca també el cadāver del Niu certifica 22@ , S'aixeca els cadāvers de l'espai de Frank i Zvonimir, del Circ, del Rob, del Jordi, dela Montse, de "la escocesa" el 22@ el informa que tots tenen indicis de violčncia i algunes irregularitats en els trāmits, irregularitats que han acabat amb tracte formal en quests últims. I identificats els cadāvers esmentats, pels testimonis Paul Daly, Juan- FranciscoSegura i Martínez Mercč Gost, Javi Cera, Ricard Cassabayķ entre d'altres que s'aniran identificant. Per a efectuar aquesta Diligčncia ha calgut passar per dos controls de Guārdfies de Seguretat."

chung fu
[ s3(at)straddle3.net ]: